Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

12_10_30

Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας 2012 Ευχρηστία των Οικονομικών Συστημάτων


Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας 2012

Ευχρηστία των Οικονομικών Συστημάτων

06 Νοεμβρίου 2012
ΔΑΪΣ Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο 

Ημέρες Ευχρηστίας και ΠροσβασιμότηταςΤο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τις Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας, οι οποίες φέτος θα εορταστούν με ημερίδα στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο ΔΑΪΣ του Αμαρουσίου στις 06 Νοεμβρίου 2012. 

Οι Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας απευθύνονται σε νέους επιστήμονες, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη που επιθυμεί έναν καλύτερο και απλούστερο ψηφιακό κόσμο. Στη διάρκεια των Ημερών Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας 2012 θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν διεξοδικά οι σύγχρονες ερευνητικές τάσεις στον τομέα της Επικοινωνίας Ανθρώπου-Μηχανής σε συνδυασμό με εκτενή παραδείγματα εφαρμοσμένης επικοινωνίας και καλών πρακτικών. 

Στο πλαίσιο των ημερών αυτών ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί -σύμφωνα και με το ειδικό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχρηστίας 2012- στην Ευχρηστία και Προσβασιμότητα των οικονομικών συστημάτων (Usability of Financial Systems). Καθώς η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με ποικίλες προκλήσεις, η προώθηση πιο εύχρηστων οικονομικών και χρηματοπιστωτικών συστημάτων θα μπορούσε να συμβάλει στη δημιουργία αποτελεσματικότερων μοντέλων λήψης αποφάσεων. Οι εκδηλώσεις που συνδέονται με την Παγκόσμια Ημέρα Ευχρηστίας σε διεθνές επίπεδο ευελπιστούν να ανοίξουν τον διάλογο για την ενίσχυση, την υιοθέτηση και την προαγωγή του έργου πολλών διαφορετικών πειθαρχιών που έχουν ως κοινό στόχο τη βελτίωση της γνώσης των καταναλωτών για τα οικονομικά συστήματα και τη λήψη των σχετικών αποφάσεων. 

ΕΓΓΡΑΦΗ

Πρόγραμμα



12_10_16

4ο Πανελλήνιο συνέδριο "Λαϊκός Πολιτισμός και Εκπαίδευση"


    
Το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας , σε συνεργασία με την Περιφέρεια Λάρισας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας , το Δήμο Καρδίτσας και την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων  συνδιοργανώνουν  Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Λαϊκός Πολιτισμός και Εκπαίδευση » , το οποίο  θα πραγματοποιηθεί στις 19 , 20 και 21 Οκτωβρίου 2012 στην Καρδίτσα.

     Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται διαρκώς το ενδιαφέρον για τις πολλαπλές χρήσεις και εφαρμογές του λαϊκού πολιτισμού σ’ όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης . Η θεωρητική διερεύνηση του φαινομένου συνιστά ένα κοινό τόπο θεωρητικής και μεθοδολογικής ζύμωσης μεταξύ των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών (Λαογραφία , Ανθρωπολογία , Κοινωνιολογία κ. ά.) . Το Συνέδριο θα επιχειρήσει να περάσει από τον εντοπισμό και την περιγραφή του φαινομένου της πρακτικής/διδακτικής εφαρμογής μορφών λαϊκού πολιτισμού στη συστηματική μελέτη και την ανάλυση αυτού .Αρχικά εστιάζει στο ιδεολογικό , κοινωνικό και πολιτισμικό της τάσης για χρήση ευρεία  μορφών του λαϊκού πολιτισμού ( ανέκδοτα , λαϊκή λογοτεχνία , παραστασιακές τέχνες , λαϊκά δρώμενα κ.τ.λ. ) σε διάφορα επίπεδα της εκπαίδευσης . Εν συνεχεία τις συνακόλουθες πρακτικές που αναπτύσσονται . Το Συνέδριο θα ασχοληθεί με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης: πρωτοβάθμια , δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια . Όμως , μια βασική  επιδίωξη  είναι ο εντοπισμός και η μελέτη των ιστορικών και πολιτισμικών συμφραζομένων , μέσα στα οποία συγκροτούνταν/νται ιδιάζουσες , άτυπης μορφής , εκπαιδευτικές διαδικασίες . Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως ο λαϊκός πολιτισμός συγκροτεί ένα προνομιακό πεδίο για τη θεωρητική και μεθοδολογική εξέταση των εκπαιδευτικών πρακτικών , των παιδαγωγικών μεθόδων αλλά και των πολιτισμικών αφετηριών τους .
     Στόχος του Συνεδρίου είναι η κριτική μελέτη της σχέσης μεταξύ του λαϊκού πολιτισμού και της τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης μέσα από μια πολυπρισματική και διεπιστημονική  θεώρηση . Πάνω σ’ αυτή τη βάση το Συνέδριο θα επιμείνει σε επί μέρους ζητήματα όπως:
 -Ο λαϊκός πολιτισμός στην εκπαίδευση: θεωρητικές θέσεις και ιδεολογικές συνιστώσες .
 -Ο λαϊκός πολιτισμός στην εκπαίδευση: πέρα από την εφαρμογή και την «παιδαγωγικοποίηση» .
 -Άτυπες μορφές εκπαίδευσης: οικογενειακό περιβάλλον , κοινότητα , πολιτιστικοί/χορευτικοί/σύλλογοι .
 -«Παραδοσιακές» μορφές εκπαίδευσης/διδασκαλίας/μαθητείας .
 -Παραστασιακές τέχνες(χορός , μουσική , λαϊκό θέατρο) στην εκπαίδευση .
 -Λαϊκή λογοτεχνία , αφηγηματικές πρακτικές και εκπαίδευση .
 -Μουσειακή εκπαίδευση .
 -Λαϊκός πολιτισμός , εκπαίδευση και αναπαραστάσεις .
 -Εκπαίδευση , λαϊκός πολιτισμός και ταυτότητες .
 -«Επιτόπια»έρευνα , εθνογραφία , εκπαίδευση και λαϊκός πολιτισμός .

      Το Πανελλήνιο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα στις 19 , 20 , και 21 Οκτωβρίου 2012. Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στις εναρκτήριες ομιλίες και η δεύτερη και τρίτη στις ανακοινώσεις .
Το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ





Περισσότερες πληροφορίες: 
Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ»
Ομήρου 10, Τ.Κ 43100, Καρδίτσα,
τηλ. και φαξ 2441072337,
κιν. 6938749249,
ηλεκτρονική διεύθυνση: kileoapollon@in.gr ή kozios@ath.forthnet.gr

12_10_09

9o Συνέδριο Ε.Ε.Ε.Π. - Δ.Τ.Π.Ε



  • Το συνέδριο οργανώνεται από την Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη Διάδοση των Τεχνολογιών Πληροφορίας κι Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση, σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 2003 (629/2004 απόφασή του Πρωτοδικείου Αθηνών), στα πλαίσια των καταστατικών στόχων. Περισσότερες πληροφορίες για την ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό της τόπο http://www.eeep.gr
  • Είναι το 9ο στη σειρά (με αρχή το 2003, στο Συνεδριακό της Αργυρούπολης), καθιερωμένη πια συνεδριακή εκπαιδευτική διαδικασία, στον τομέα των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση.  (Πληροφορίες για τα προηγούμενα πανελλήνια συνέδρια [και με διεθνή συμμετοχή], μπορείτε να βρείτε στους δικτυακούς τόπoυς: http://synedrio6.com, http://synedrio7.com  και http://eeep.gr/synedrio8.com)
  • Ημερομηνίες συνεδρίου: 20 και 21 Οκτωβρίου 2012, Σαββατοκύριακο. Ώρες, από 10.30 π.μ. ως 14.30 
  • Το αναμορφωμένο πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ
  • H ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Tο Συνέδριο αφορά:


  • Eκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

  • Εκπαιδευτικούς κάθε ειδικότητας με διάθεση χρήσης των Τ.Π.Ε. στην τάξη
  • Μεταπτυχιακούς φοιτητές/ριες του πεδίου των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση
  • Yποψήφιους/ες διδάκτορες του πεδίου των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση
  • Επιστήμονες με ενδιαφέρον στον τομέα της αξιοποίησης των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση.
  • Φοιτητές
  • Φίλους της εκπαίδευσης με ενδιαφέροντα στις Τ.Π.Ε. και τις εφαρμογές τους στην εκπαίδευση.
  • Φορείς κι Εταιρείες - παραγωγούς προϊόντων & υπηρεσιών ΤΠΕ στην εκπαίδευση

12_10_05

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Θεολόγων στην Καρδίτσα

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο καθηγητών Θεολόγων Νομού Καρδίτσας από το Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ01, κ. Δημήτριο Φύκα με θέματα: 
1."Ο εκπαιδευτικός Θεολόγος και η αγωγή των νέων κατά τη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας" 
2."Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου στο μάθημα των Θρησκευτικών".
Την επιμορφωτική συνάντηση προλόγισε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανίκας, ο οποίος και παρακολούθησε την εισήγηση του Σχολικού. Συμβούλου.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το σεμινάριο και βίντεο από την εισήγηση του κ. Φύκα και τη συζήτηση που ακολούθησε.
Ο κ. Καρανίκας και ο κ. Φύκας

Άποψη της αίθουσας του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας με του Θεολόγους καθηγητές

Ο κ. Καρανίκας προλογίζει το σεμινάριο

Άποψη των συμμετεχόντων καθηγητών Θεολόγων







Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή