Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

14_10_30

Συνέδριο με τίτλο: «Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις της Διεπιστημονικότητας»

Συνέδριο με τίτλο:
«Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις της Διεπιστημονικότητας»

Αρχαιολόγοι, Νευροεπιστήμονες, Κοινωνιολόγοι, Θεολόγοι, Φιλόσοφοι, Φυσικοί, Βιολόγοι, Μηχανολόγοι, Νομικοί, Παιδαγωγοί και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι επιστημών, βρίσκουν κοινό πεδίο συνάντησης στο Συνέδριο, με τίτλο: «Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις της Διεπιστημονικότητας». Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014, στο Αμφ.2 του ΚΕ.Δ.Ε.Α.. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 9.45, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του Α.Π.Θ.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να εκφράσει ένα αίτημα υπέρβασης ή/και κατάλυσης της υπερβολικής εξειδίκευσης που συνδέεται με την αυστηρή πειθαρχία (discipline) που επιβάλλουν οι όροι ανάπτυξης συγκεκριμένων κλάδων στον ευρύτερο χώρο των επιστημών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα εξεταστούν συγκεκριμένα παραδείγματα «καρπών διεπιστημονικών προσπαθειών» από το χώρο των φυσικών, των κοινωνικών και των ανθρωπιστικών επιστημών, όπως, μεταξύ άλλων, η Νανοτεχνολογία, η Βιοτεχνολογία, η Βιοηθική, μέθοδοι γεωφυσικής διασκόπησης που εφαρμόζονται στην εξερεύνηση αρχαιολογικών χώρων, η μελέτη του Μηχανισμού των Αντικυθήρων όπου συναντιούνται οι επιστήμες της Αρχαιολογίας, της Μηχανολογίας και της Αστρονομίας, η διεπιστημονική προσέγγιση στην αρχαιολογική έρευνα με πρόσφατα παραδείγματα από το έργο του Α.Π.Θ. στη Βεργίνα καθώς και πως η έλλειψη διεπιστημονικότητας στη Νομική Επιστήμη μπορεί να αποκόψει το Δίκαιο από την κοινωνική πραγματικότητα και να το οδηγήσει σε στείρο νομικό δογματισμό.

Το Συνέδριο αποτελεί μία πρωτοβουλία της φοιτητικής ομάδας του Α.Π.Θ. «Ακαδημαϊκές Αναζητήσεις». Πρόκειται για μια μη κομματική πρωτοβουλία φοιτητών του Α.Π.Θ., η οποία έχει στόχο αφενός να προωθήσει τη συνεργασία και την ενότητα των επιστημών και αφετέρου να ανοίξει το Πανεπιστήμιο στην κοινωνία, όπου και ανήκει.

Η ομάδα είναι ανοιχτή για κάθε φοιτητή ή φοιτήτρια. Η μόνη προϋπόθεση για συμμετοχή ενός φοιτητή στην Ομάδα είναι η ανεξαρτησία από επίσημη ένταξή του σε κομματική οργάνωση ή παράταξη, οποιασδήποτε ιδεολογίας. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι πολιτικές και θρησκευτικές ιδεολογίες που ασπάζεται κάποιος είναι απολύτως σεβαστές αλλά αποτελούν προσωπική του υπόθεση και δεν πρέπει να σχετίζονται με το χώρο του Πανεπιστημίου, ο οποίος είναι καθαρά χώρος της γνώσης και της επιστήμης. Κάθε ιδέα ή πρόταση είναι όχι μόνο επιθυμητή αλλά και αναγκαία, καθώς όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην αλλαγή πολλών προβλημάτων της σύγχρονης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όχι μέσω της καταστροφής αλλά μέσα από τη δημιουργία. Ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής - ακαδημαϊκής ή μη ακαδημαϊκής -  μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για μία εκ νέου αναζήτηση, μία συμμετοχική χαρτογράφηση προβλημάτων, προτάσεων και φαινομένων, μία εξολοκλήρου Ακαδημαϊκή Αναζήτηση» υποστηρίζει η φοιτητική ομάδα του Α.Π.Θ.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα μεταδοθούν ζωντανά, μέσω διαδικτύου (live streaming), στο σύνδεσμο: http://www.auth.gr/news/conferences/17590

Περισσότερες πληροφορίες:



Η εικόνα είναι από: www.past.auth.gr

Εκπαιδευτικός κύκλος κατάρτισης «Κωστής Παλαμάς»


Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης,  στο πλαίσιο του προγράμματος «Δια Βίου Εκπαίδευσης για την προβολή και προώθηση του εθνικού πολιτιστικού προϊόντος», εκπαιδευτικό κύκλο κατάρτισης με τίτλο «Κωστής Παλαμάς» που έχει ως στόχο την προβολή, τη διάδοση και την αξιοποίηση του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού με στόχο την καλύτερη προβολή τους στα μέσα επικοινωνίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση επαγγελματιών από τους κλάδους της δημοσιογραφίας, του πολιτισμού και του τουρισμού, καθώς και αποφοίτων και φοιτητών συναφών αντικειμένων, συνδυάζει τη μελέτη και την πρακτική της επικοινωνίας και του πολιτισμού και της δημοσιογραφία με την ιστορία της τέχνης και της πνευματικής ζωής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρθρώνεται διάμεσου 3 Θεματικών Ενοτήτων:
• Πολιτισμός και Επικοινωνία,
• Δημοσιογραφία και ΜΜΕ, και
• Εφαρμοσμένη Επικοινωνία

Κάθε μία Θεματική Ενότητα προσφέρει έναν αριθμό ταχύρυθμων σεμιναριακών μαθημάτων. Τα σεμιναριακά μαθήματα, με βάση τις τρεις γενικές ενότητες, επιμερίζονται σε «διδακτικές ενότητες πιστοποίησης» (modules) έτσι ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες των ωφελούμενων καθώς και να ανταποκρίνονται στον ταχύρυθμο χαρακτήρα της δια βίου μάθησης. Έχει συγκροτηθεί κοινός κατάλογος που αποτελείται από συγκεκριμένες ενότητες πιστοποίησης για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τα Χανιά.

Το πρόγραμμα και τα μαθήματα ξεκινούν μόλις συγκεντρώνεται ο απαραίτητος αριθμός ενδιαφερομένων για κάθε σεμιναριακό μάθημα.

Ο επίσημος ιστοχώρος του Προγράμματος βρίσκεται στη διεύθυνση http://kostispalamas.uoa.gr/

Η εικόνα είναι από: xenesglosses.eu

Συνέδριο στο Λονδίνο προς τιμήν του Μητροπολίτη Anthony Bloom

To Ίδρυμα «Metropolitan Anthony of Sourozh» διοργανώνει στις 15-16 Νοεμβρίου 2014, στο King’s College του Λονδίνου, Διεθνές Συνέδριο για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μητροπολίτη Anthony Bloom (1914-2003).
«Ο άνθρωπος είναι η δόξα του Θεού» (αγ. Ειρηναίος Λυώνος)
Τα λόγια αυτά του αγίου Ειρηναίου, τα οποία πολύ συχνά μνημόνευε ο Μητροπολίτης Αντώνιος του Sourozh, μιλούν για την πληρότητα της ζωής που ο ίδιος ποτέ δεν έπαψε να επιζητεί. Ο Μητροπολίτης Αντώνιος μίλησε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους για την πληρότητα αυτή — όπως λ.χ. ως η «λάμψη του Θεού», που λάμπει μέσα από ένα πρόσωπο που έχει φθάσει το ύψιστο σημείο της υπάρξεως. Ο ίδιος διακρινόταν σε μεγάλο βαθμό γι’ αυτή την πληρότητα ζωής, όπως επίσης και για το δώρο να εμπνέει τους άλλους με σκοπό να αναζητήσουν το δώρο αυτό. Δεν αμφέβαλε, ωστόσο, ποτέ για το θάρρος και την τόλμη, τη διαφάνεια και ανθρώπινη ευαισθησία που απαιτείται για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Προς την κατεύθυνση αυτή προέτρεπε τους άλλους ότι αυτό που απαιτείται είναι πάνω απ’ όλα η ανθρωπιά.
Έχοντας κατά νου τις σκέψεις αυτές, το Ίδρυμα «Metropolitan Anthony of Sourozh» διοργανώνει το παρόν συνέδριο, το έκτο κατά σειρά στο χώρο της Δυτικής Ευρώπης, γιορτάζοντας με τον τρόπο αυτό τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Αντωνίου. Το συνέδριο θα επιδιώξει να μελετήσει το πνευματικό και θεολογικό όραμα και τη διδασκαλία του Μητροπολίτη.
Το Ίδρυμα «Metropolitan Anthony of Sourozh» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ενδιαφέρεται να συγκεντρώσει, να εκδώσει και να κάνει γνωστά τα γραπτά κείμενα, τις ηχογραφήσεις, τα βίντεο και το εν γένει έργο που απαρτίζει την κληρονομιά του Μητροπολίτη Αντωνίου — ένα έργο το οποίο είχε απήχηση όχι μονάχα στη δική του Eκκλησία, αλλά και ευρύτερα και στο σύνολο της κοινωνίας. Το Ίδρυμα διαθέτει αυτή τη στιγμή ένα εκτεταμένο αρχείο το οποίο περιέχει όχι μόνο το δημοσιευμένο υλικό αλλά και μια πλούσια συλλογή από αδημοσίευτα έργα του: πνευματικά και θεολογικά συγγράμματα, επιστολές, ταινίες και έγγραφα που αφορούν στη ζωή του και την ποιμαντική διακονία του, κλπ. Το αρχείο αυτό διατίθεται για έρευνα, κατόπιν σχετικού αιτήματος στο Ίδρυμα.
Μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου συγκαταλέγονται ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπορυ Rowan Williams, ο π. Αλέξανδρος Φωστηρόπουλος, ο μοναχός Adalberto Mainardi, ο Αρχιδιάκονος Peter Scorer, οι Dr Elizabeth Robson, Karin Greenhead, Κώστας Καρράς, Dr Amal Dibo, Dr Susanne Sklar.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Από:  Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου*, All rights reserved. *www.acadimia.gr*

14_10_29

Μονάδα Αριστείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα ΕΛ/ΛΑΚ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου



Η Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με έδρα τις εγκαταστάσεις του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής, στην οδό Ομήρου 9 στον Ταύρο, ολοκλήρωσε με επιτυχία το 1ο Σχολείο Ανάπτυξης Κώδικα (code camp) στη θεματική ενότητα “Πολιτισμός”. (http://ma.ellak.gr/events/θερινο-σχολειο-κωδικα-ελλακ-στην-θεμα/)
H εκδήλωση προωθήθηκε στους παρακάτω φορείς από τους συντονιστές της Μονάδας Αριστείας:
     Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
     Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ        (https://foss.ntua.gr/wiki/index.php/Αρχική_σελίδα)
     Fab lab Athens (http://fablabathens.gr/)
     Scify (http://www.scify.gr/site/el/)
     Hackerspace (https://www.hackerspace.gr/)

Επίσης για την καλύτερη προβολή της εκδήλωσης αναρτήθηκε σε διάφορες ομάδες και σελίδες που έχουν να κάνουν με την πληροφορική σε Ιστότοπους Κοινωνικής Δικτύωσης.
Εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής 31 άτομα, ενώ για λόγους διαθεσιμότητας των χώρων και των εργαστηρίων επιλέχθηκαν να συμμετέχουν και συμμετείχαν τελικά 21 άτομα. Το Σχολείο Ανάπτυξης Κώδικα διεξήχθη από τις 6 Οκτωβρίου έως και τις 13 Οκτωβρίου (15.00 – 20.00) στους χώρους του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής και συγκέντρωσε συμμετέχοντες με υπόβαθρο στον προγραμματισμό και την ανάπτυξη εφαρμογών σε ανοικτά περιβάλλοντα και κινητές συσκευές. Κατά τη διάρκεια των 6 ημερών έγιναν στοχευμένες παρουσιάσεις από τα μέλη της Μονάδας Αριστείας σε τεχνολογίες και εργαλεία που κλήθηκαν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν οι συμμετέχοντες, ενώ προσδιορίστηκαν συγκεκριμένα έργα ανάπτυξης κώδικα στη θεματική περιοχή του Πολιτισμού που θα έπρεπε να ολοκληρώσουν οι συμμετέχοντες σε ομάδες.
Οι διαλέξεις και τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του συγκεκριμένου θερινού σχολείου ανάπτυξη κώδικα ΕΛ/ΛΑΚ καταγράφηκαν και δημοσιεύτηκαν τόσο στο κανάλι της Μονάδας Αριστείας που δημιουργήθηκε στο YouTube (https://www.youtube.com/channel/UClVZr5JsyM01zi1rAPSkCOA) όσο και στην πλατφόρμα ma.ellak.gr δίνοντας την δυνατότητα παρακολούθησης του σεμιναρίου από απόσταση. Δημιουργήθηκε παράλληλα νέο εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό υλικό στα Ελληνικά για εφαρμογές ανοικτού κώδικα που χρησιμοποιήθηκαν.
Τα projects που αναπτύχθηκαν από τους συμμετέχοντες είναι πλέον όλα διαθέσιμα ως projects ανοικτού κώδικα στο github (https://github.com/maellakhua).
Η Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου έχει μέχρι και σήμερα εγγράψει 69 συνολικά μέλη στην πλατφόρμα ma.ellak.gr
Η  Μονάδα  Αριστείας  του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου υποστηρίζεται  από  το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής.
Επιστ. Υπεύθυνη: Καθηγήτρια  Μ. Νικολαΐδου (mara@hua.gr). 
Τηλέφωνο/e­mail  υποστήριξης  χρηστών  (2109549424, 2109549418, ellak@hua.gr,
 εργάσιμες  ημέρες/ώρες  10.00­-14.00).


Χρήσιμοι  δικτυακοί  τόποι:     http://ma.ellak.gr/

Ανακοίνωση σχολικού διαγωνισμού νανοτεχνολογίας και επιχειρηματικότητας «Quantum SpinOff»

Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης των Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή και η ερευνητική ομάδα Φωτονική για Νανο-εφαρμογές του Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής και Χημείας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, σας προσκαλούν στον εθνικό μαθητικό διαγωνισμό νανοτεχνολογίας και επιχειρηματικότητας «Quantum SpinOff»  2014-2015. Στα πλαίσια του διαγωνισμού μαθητές Λυκείου βασιζόμενοι στην έρευνα που θα διεξάγουν στο χώρο της νανοτεχνολογίας, θα κληθούν να δημιουργήσουν μία εικονική spinoff εταιρία.  Ο στόχος του διαγωνισμού είναι να φέρει σε επαφή τους μαθητές πρώτα με τη βασική και την εφαρμοσμένη έρευνα, καθώς και να τους παρέχει την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι πώς μία καινοτόμος ιδέα μπορεί να οδηγήσει σε μια εφαρμογή και στη δημιουργία μιας επιχείρησης. Υπό την επίβλεψη τόσο ερευνητών αλλά και επιχειρηματιών του χώρου, οι μαθητές παράγουν ένα εικονικό προϊόν ή μια υπηρεσία με βάση τις γνώσεις του επιστημονικού αντικειμένου και στήνουν μία εικονική εταιρία νανοτεχνολογίας.
Η νικήτρια ομάδα του εθνικού διαγωνισμού θα συμμετέχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Quantum Spinoff και θα λάβει ως έπαθλο πειραματικό εξοπλισμό για το σχολείο, καθώς και μία τιμητική πλακέτα για τη νικήτρια ομάδα από το ερευνητικό κέντρο IMEC. Επίσης, ο επιβλέπων εκπαιδευτικός θα λάβει υποτροφία για συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο του Quantum Spinoff (qs.ea.gr), διάρκειας μίας εβδομάδας με όλα τα έξοδα, εγγραφής, μετακίνησης, διαμονής και διατροφής πλήρως καλυμμένα.
  
Περισσότερες Πληροφορίες
Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό, το εκπαιδευτικό υλικό και τα κριτήρια αξιολόγησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού διαγωνισμού gr.quantumspinoff.eu, όπως και στο επισυναπτόμενο αρχείο αυτού του μηνύματος.
Δήλωση Συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής διαδικτυακά ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο http://goo.gl/lnk63G. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση απευθυνθείτε στον Δ. Ρώσση (Τηλ.: 210 6176790  E-mail: drossis@ea.gr)
Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας.

Με εκτίμηση,
Η οργανωτική επιτροπή

14_10_24

Διαγωνισμός Εκπαιδευτικού Σεναρίου Open Discovery Space 2014-15

Το Ευρωπαϊκό Έργο Open Discovery Space (ODS) και οι Έλληνες εταίροι,  Ελληνογερμανική Αγωγή, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΙΤΥ) «Διόφαντος», Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΕΔΕΤ, Agro-know και Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), σας προσκαλούν στον εθνικό διαγωνισμό εκπαιδευτικού σεναρίου για το σχολικό έτος 2014-2015, με έπαθλο την επίσημη εθνική συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό του ODS μεταξύ των 30 εταίρων του Έργου. Ο/η νικητής/τρια του διεθνούς διαγωνισμού θα λάβει ως έπαθλο μια υποτροφία για συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο του Open Discovery Space, διάρκειας μίας εβδομάδας με όλα τα έξοδα, εγγραφής, μετακίνησης, διαμονής και διατροφής πλήρως καλυμμένα! 
Το θέμα του διαγωνισμού είναι «ανοιχτό». Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να είναι εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα (α). Επίσης, για τη δημιουργία και κατάθεση του σεναρίου είναι απαραίτητη η εγγραφή στην Πύλη του ODS (http://portal.opendiscoveryspace.eu/community/diagonismos-ekpaideytikoy-senarioy-open-discovery-space-2014-15-697749) και η χρήση του ψηφιακού εργαλείου δημιουργίας εκπαιδευτικού σεναρίου (authoring tool) του ODS (β)*. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των σεναρίων είναι η 1η Δεκεμβρίου 2014. Εδώ θα βρείτε το εγχειρίδιο χρήσης της Πύλης και του εργαλείου: http://portal.opendiscoveryspace.eu/training-academies   
Η κριτική επιτροπή θα συστηθεί από τους ελληνικούς εταίρους του ODS και θα αξιολογήσει τις συμμετοχές με βάση τα εξής ενδεικτικά κριτήρια/χαρακτηριστικά:
  • Ποιότητα: το σενάριο πρέπει να είναι ολοκληρωμένο και σωστά δομημένο.
  • Καινοτομία: το σενάριο  πρέπει να χρησιμοποιεί σύγχρονες και καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους ή/και προσεγγίσεις .
  • Παροχή πολλαπλών μέσων αναπαράστασης: παρουσίαση της πληροφορίας με διαφορετικά μέσα αναπαράστασης.
  • Παροχή πολλαπλών μέσων δράσης και έκφρασης: να επιτρέπεται π.χ. στους μαθητές να προσεγγίζουν εναλλακτικές επιλογές δράσης και έκφρασης ώστε να δείξουν τι έχουν μάθει.
  • Παροχή πολλαπλών μέσων εμπλοκής στη διαδικασία μάθησης: παροχή εναλλακτικών επιλογών εμπλοκής και παροχής κινήτρων στους μαθητές.
  • Παιγνιώδη χαρακτήρα: το σενάριο πρέπει να λαμβάνει υπόψη τη χαρά και τη δημιουργική ψυχαγωγία της γνώσης .
  • Χρήση ψηφιακών πηγών και κοινοτήτων του ODS.
  • Έμφαση στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και της προσωπικότητας του μαθητή.
  • Έμφαση στη συνεργατικότητα.
  • Ενσωμάτωση κοινωνικών ζητημάτων: ίσες ευκαιρίες, κοινωνική δικαιοσύνη, βελτίωση θεσμών, μετανάστευση, ένταξη και επανένταξη, υγεία, πρόοδος, περιβάλλον, κλπ.
  • Έμφαση στην αντίληψη εκ μέρους των μαθητών, των οικονομικών παραμέτρων που σχετίζονται με το σενάριο ή την εφαρμογή του: κόστος υλικοτεχνικής υποδομής που απαιτείται για τη διδασκαλία του σεναρίου, κόστος εργασίας, κλπ.
  • Δικτύωση: συνεργασία μεταξύ ομάδων, τάξεων, σχολείων εντός και εκτός της επικράτειας.     
*Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να δημιουργήσουν τα εκπαιδευτικά τους σενάρια, χρησιμοποιώντας το εργαλείο δημιουργίας εκπαιδευτικού σεναρίου (authoring tool) του ODS, που θα βρουν πατώντας τη λειτουργία «Learning Scenarios». Τα διαγωνιζόμενα σενάρια θα πρέπει να παραμείνουν σε μορφή «Draft», μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού (1η Δεκεμβρίου 2014). Θα πρέπει όμως να αποστείλουν και ένα ηλεκτρονικό αντίγραφο σε μορφή pdf, σε ηλεκτρονική διεύθυνση που θα αναρτηθεί στη κοινότητα του Διαγωνισμού στο ODS. Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να «σώσουν» το εκπαιδευτικό σενάριο σε μορφή «final». Καθ’ όλη τη διάρκεια της αξιολόγησης των σεναρίων, η κοινότητα θα είναι προσβάσιμη μόνο στους διαγωνιζόμενους και την κριτική επιτροπή.
Για περισσότερες πληροφορίες και υποστήριξη, εγγραφείτε στην παρακάτω φόρμα επικοινωνίας: https://docs.google.com/forms/d/1JFg7kTaanxzYLqrpGQ5wSABMH-tXYlynhKjcP-lsvEg/viewform   

14_10_22

Κάλεσμα: “εκπαιδευτική χρήση τεχνολογιών τρισδιάστατων αντικειμένων”

Η μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα(ΕΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνει στο InnovAthens παρουσιάσεις σχετικά με την εκπαιδευτική χρήση των τεχνολογιών εκτύπωσης τρισδιάστατων αντικειμένων(3d printing). Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια των δύο εκτυπωτών που λειτουργούν στους χώρους του Innovathens, ενός Ultimaker και ενός CubeXTrio.
--
Βασικός στόχος της κάθε παρουσίασης είναι να αποτελέσει εισαγωγή στις πρακτικές, μεθοδολογίες και διαθέσιμες επιλογές στη χρήση εκτυπωτών τρισδιάστατων αντικείμενων στην εκπαίδευση. Καθώς το θέμα εκτός από τεχνολογικές έχει –κυρίως– εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές πτυχές, η συμβολή των ίδιων των συμμετεχόντων είναι καθοριστική.  
Προσκαλούμε λοιπόν στις παρουσιάσεις μας εκπαιδευτικούςΔευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να γνωρίσουν και να πειραματιστούν με τη συγκεκριμένη τεχνολογία και θέλουν να διερευνήσουν την ένταξη των τεχνολογιών τρισδιάστατης εκτύπωσης στη διδασκαλία τους.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, σας παρακαλούμε να καταχωρίσετε στην φόρμα τα στοιχεία σας και μια σύντομη περιγραφή (150-300 λέξεις) που θα περιλαμβάνει της δικές σας σκέψεις για τη χρήση των τεχνολογιών αυτών στην εκπαίδευση. Θα μπορούσατε επίσης να καταχωρίσετε συνοπτικά πλάνα διδασκαλίας, τυχόν αρχεία εκτυπώσιμων αντικειμένων τα οποία σχεδιάζεται να χρησιμοποιήσετε στην τάξη σας μπορείτε να τα στείλετε στην διεύθυνση 3d@eellak.gr .

Για κάθε παρουσίαση θα επιλεγεί ένας μικρός αριθμός (10-12) συμμετεχόντων. Η παρουσίαση θα διαρκεί τρεις ώρες και θα καλύπτει την εισαγωγή στις έννοιες της τρισδιάστατης εκτύπωσης, τα βασικά εργαλεία σχεδιασμού και παραμετροποίησης αντικειμένων, τις φιλοσοφίες και μεθοδολογίες ένταξης των τεχνολογιών αυτών στη μαθησιακή διαδικασία (π.χ. systems thinking, design thinking κ.α) όπως και τα πιθανά οφέλη ή προβλήματα από την υιοθέτησή τους. Πιθανή εμπειρία στην αξιοποίηση των τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας είναι χρήσιμη αλλά όχι απαραίτητη.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκτύπωση τρισδιάστατων αντικειμένων μπορείτε να λάβετε από τους ακόλουθους συνδέσμους:


  1. Χρήση 3D printers στα Βρετανικά σχολεία (χρήση στη διδασκαλία Science, Technology, Engineering, Mathematics - STEM και Design)

  1. Αποθετήριο μοντέλων Thingivrese

  1. Σχεδιαστικά προγράμματα: Blender | OpenScad |   Sketchup


  1. Πρόγραμμα διαxείρισης Ultimaker - Cura





14_10_17

ΕΤΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΟΛΟΥ 2013-2014

Αγαπητοί φίλοι της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών,

Τώρα που ξεκινά η νέα ακαδημαϊκή χρονιά σας στέλνουμε ένα Newsletter με την ανασκόπηση των δραστηριοτήτων της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών εντός και εκτός των Ελλάδος, καθώς και με τη συμμετοχή των επιστημονικών συνεργατών και του Διευθυντή της Ακαδημίας σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια, από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως και το Σεπτέμβριο του 2014.
Καλή και ευλογημένη ακαδημαϊκή και εκκλησιαστική χρονιά.   


Η οικονομική κρίση και ο ανέξοδος ριζοσπαστικός λόγος - Άρθρο του Διευθυντή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου Παντελή Καλαϊτζίδη στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,  «Εκκλησία και Αριστερά σε νέους δρόμους»
http://www.acadimia.gr/content/view/555/1/lang,el/

Συνδιάσκεψη της Πρωτοβουλίας της Λωζάννης (Ευαγγελικές Εκκλησίες) και Ορθόδοξης αντιπροσωπείας στα Τίρανα, 15-19 Σεπτεμβρίου 2014. Με τη συμμετοχή της επιστημονικής συνεργάτιδας της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, Κατερίνας Πεκρίδου
http://www.acadimia.gr/content/view/557/1/lang,el/

22ο Διεθνές συνέδριο Ορθόδοξης πνευματικότητας στη Μονή του Μπόζε (Ιταλία)
Με τη συμμετοχή του Διευθυντή και μελών του Δ.Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών  Σπουδών Βόλου
http://www.acadimia.gr/content/view/553/1/lang,el/
                      
18η Ακαδημαϊκή Συνδιάσκεψη της Societas Oecumenica (Βουδαπέστη, 21-26.8.2014)
Με τη συμμετοχή συνεργατών της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου
http://www.acadimia.gr/content/view/552/1/lang,el/

Νέα έκδοση του αγγλόφωνου τμήματος των εκδόσεων της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών
http://www.acadimia.gr/images/stories/Ekdoseis/Orthodox%20perspectives%20on%20Ecumenical%20Theological%20education.pdf

1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Μουσικολογικό Συνέδριο: “Η Ψαλτική Τέχνη ως Αυτόνομη Επιστήμη”
http://www.acadimia.gr/content/view/546/1/lang,el/
http://www.acadimia.gr/content/view/549/1/lang,el/

Σεμινάριο για τη σχέση Εκκοσμίκευσης και Ορθοδοξίας στη Βιέννη με τη συμμετοχή του Διευθυντή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου                        
    
http://www.acadimia.gr/content/view/544/1/lang,el/

Διεθνές συνέδριο με θέμα: «Θρησκεία και Ταυτότητα» στο Σαράγιεβο με τη συμμετοχή του Διευθυντή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών
http://www.acadimia.gr/content/view/542/1/lang,el/
                      
Διεθνή Θεολογικά Συνέδρια ( Πράγα-Τσεχία και Σιμπίου-Σουμανία)  με τη συμμετοχή του συνεργάτη της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Νικόλαου Ασπρούλη                              
http://www.acadimia.gr/content/view/540/1/lang,el/

Δελτία Τύπου για το συνέδριο,  «Κανόνες της Εκκλησίας και σύγχρονες προκλήσεις», 8- 11 Μαίο 2014
http://www.acadimia.gr/content/view/539/1/lang,el/
http://www.acadimia.gr/content/view/528/1/lang,el/

Διάλογοι Ψυχολογίας και Θεολογίας 2014
1η συνάντηση http://www.acadimia.gr/content/view/525/1/lang,el/
2η συνάντηση  http://www.acadimia.gr/content/view/527/1/lang,el/

Παρουσίαση του τόμου: Orthodox Handbook on Ecumenism
http://www.acadimia.gr/content/view/520/1/lang,el/

Οι Διαλέξεις και το Σεμινάριο του π. John Behr στο Βόλο και στην Αθήνα
http://www.acadimia.gr/content/view/523/1/lang,el/

Έκδοση τόμου με θέμα «Εκκλησιολογία και Εθνικισμός»
http://www.acadimia.gr/content/view/519/1/lang,el/

Διεθνές σεμινάριο για την πολιτική Νεωτερικότητα και τις απαντήσεις της σύγχρονης Θεολογίας με συμμετοχή του Διευθυντή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου
http://www.acadimia.gr/content/view/516/1/lang,el/

Παγκόσμια Χριστούγεννα, Ακατάπαυστος δοξολογία
http://www.acadimia.gr/content/view/515/1/lang,el/
http://www.acadimia.gr/content/view/513/1/lang,el/

50 Χρόνια από τη συγκρότηση της Β’ Συνόδου του Βατικανού: Σκέψεις ενός Ορθόδοξου Επισκόπου
 Εισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου στην ημερίδα για τη Β' Σύνοδο του Βατικανού
http://www.acadimia.gr/content/view/510/1/lang,el/
                                  
Συμμετοχή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών στη 10η Γ. Σ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών στο Μπουσάν της Κορέας                       
http://www.acadimia.gr/content/view/508/1/lang,el/

Παρεμβάσεις Συνεργατών της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών
σχετικά με την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής»
http://www.acadimia.gr/content/view/504/111/lang,el/

Εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Νησιώτη (Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Αθήνα)
http://www.acadimia.gr/content/view/503/111/lang,el/

4ο Διεθνές Συνέδριο Διεθνούς Ενώσεως Ορθοδόξων Δογματολόγων με θέμα: «Δόγμα και Ορολογία στην Ορθόδοξη Παράδοση σήμερα»
http://www.acadimia.gr/content/view/502/111/lang,el/

3η Συνάντηση του Consortium της Παγκόσμιος Διαδικτυακής Θεολογικής Βιβλιοθήκης
http://www.acadimia.gr/content/view/501/111/lang,el/

Συνάντηση της Εκδοτικής Επιτροπής για την έκδοση του Orthodox Handbook on Ecumenism. Recourses for Theological Education
http://www.acadimia.gr/content/view/500/111/lang,el/

Συνέδριο με θέμα: "Θρησκεία, Ελευθερία, Εξουσία" στο Μιλάνο. Με συμμετοχή του Διευθυντή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών
http://www.acadimia.gr/content/view/506/1/lang,el/
 
Copyright © *2014* *Ακαδημία Θεολογικών ΣΠουδών Βόλου*, All rights reserved.
*www.acadimia.org*

An international panel






Fordham Banner
Putin, Religion, and Ukraine
Tuesday, November 4  |  6:30 – 8 p.m.
12th-floor Lounge  |  E. Gerald Corrigan Conference Center
Lowenstein Center   |  113 W. 60th St.  |  Lincoln Center Campus  |  NYC
The ongoing crisis in Ukraine reveals the importance of religion in the post-communist situation both within Ukraine and in Vladimir Putin's geopolitical positioning of Russia against the West, recently dubbed "Putinism." An international panel of experts will speak to the complicated role that religion is playing in the tension between Ukraine and Russia, and the way in which religion is being used both to construct and resist a new East-West divide.
Panel Discussion Moderated by
Aristotle Papanikolaou
Archbishop Demetrios Chair in Orthodox Theology and Culture
Senior Fellow and Co-founder, Orthodox Christian Studies Center
Fordham University
Panelists
Rabbi Yaakov Dov Bleich
Chief Rabbi of Kiev and all of Ukraine
Vice-President (Ukraine), World Jewish Congress
The Rev. Peter Galadza
Kule Family Professor of Liturgy
Metropolitan Andrey Sheptytsky Institute of Eastern Christian Studies
Saint Paul University
The Rev. Cyril Hovorun
Research Fellow
Yale Divinity School
Adrian Karatnycky
Nonresident Senior Fellow, Transatlantic Relations Program
Atlantic Council
Olena Nikolayenko
Assistant Professor of Political Science
Fordham University
Orthodoxy image
This panel discussion was made possible through gifts received from the Jaharis Family Foundation, Inc.;
the Nicholas J. and Anna K. Bouras Foundation, Inc.; and members of the Orthodox Christian Studies Center.
 
 

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή