Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

09_11_05

«Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ - 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ»

Αρχίζουν την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 19:30 στη Ροτόντα, οι εργασίες του Συνεδρίου « Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης και η εποχή του. 200 χρόνια από την κοίμησή του» που διοργανώνουν από κοινού η Αγιορειτική Εστία και το τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 9:30 και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 11 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27).
Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στον πολυγραφότερο Αγιορείτη Μοναχό, και μια από τις σημαντικότερες θεολογικές μορφές της Εκκλησίας.
Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης συνέβαλε καθοριστικά στην φιλοκαλική αναγέννηση και την προβολή της νηπτικής παράδοσης της Εκκλησίας.
Κατά την επίσημη έναρξη των εργασιών στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου-Ροτόντα θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος, ο Πρόεδρος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Χρήστος Οικονόμου, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. ¶νθιμος και εκπρόσωποι τόσο της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους όσο και του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
Δύο χοροί βυζαντινής μουσικής, η χορωδία Βυζαντινής Μουσικής της Θεολογικής Σχολής και χορός Αγιορειτών Μοναχών θα ψάλλουν σχετικούς ύμνους.
Η πρώτη ημέρα των εργασιών θα ολοκληρωθεί με δύο εισηγήσεις:
-του Αντώνιου Αιμίλιου Ταχιάου με θέμα: «Διαφωτισμός και συντηρητισμός. Οι πνευματικές τάσεις το 18ο αιώνα μέσα στον ελλαδικό χώρο»
-του Κρίτωνα Χρυσοχοΐδη με θέμα: « Η Αθωνική πραγματικότητα στα χρόνια του Αγίου Νικοδήμου»

Πρόναος, Τεύχος 346, 5 Νοεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή