Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Ο λόγος του Θεού «σερφάρει» στο internet

Του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.ΑΝΘΙΜΟΥ 

Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Μτ.28:19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις...
να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου. Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ιντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές. To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν. Όταν για παράδειγμα με μερικά κλικ μέσα από το facebook μπορούμε να απευθύνθουμε στην «3η πολυανθρωπότερη χώρα του κόσμου…» αντιλαμβάνεστε γιατί η Αγία Γραφή «σερφάρει» ήδη στο ιντερνετ. Για τους ανθρώπους του Θεού, τους σύγχρονους ιεραποστόλους των μεγάλων λεωφόρων της τεχνολογίας του 21ου αιώνα η «πρόκληση» αλλά και η πρόσκληση είναι ήδη εδώ. Εντυπωσιάστηκα ειλικρινά όταν άκουσα, μέσω του ιντερνετ κι εγώ, τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.Κύριλλο να δηλώνει: «…Τάσσομαι υπέρ της χρήσης του διαδικτύου…οι κληρικοί εκτός από την ενοριακή διακονία, θα πρέπει να διεξάγουν και ιεραποστολικό έργο μέσα από το διαδίκτυο και τα blogs… αυτός είναι ο χώρος όπου εκεί δημιουργείται η διάθεση των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων…κάθε Επισκοπή και κάθε ενορία πρέπει να δημιουργήσει την δική της ιστοσελίδα στο ίντερνετ, διότι με τον τρόπο αυτό θα διαδίδουν παντού το Ευαγγέλιο, αλλά και θα συζητούν με τους νέους διάφορα προβλήματα μέσω email..» (όλο το άρθρο εδώ)
Ιδιαίτερη σημασία αποκτά σήμερα η διάδοση του ατόφιου, αφτιασίδωτου Λόγου του Θεού με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Χωρίς να αποθαρρύνουμε τους ανθρώπους από τη μελέτη, δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε για το γεγονός ότι δυστυχώς οι νέοι μας ιδιαίτερα δεν διαβάζουν πια ή ότι διαβάζουν ολοένα και λιγότερο. Είναι λοιπόν υποχρέωσή μας να κάνουμε προσβάσιμο το Ευαγγέλιο σε όλους και με όλους τους τρόπους. Τον Δεκέμβριο του 2010 για πρώτη φορά ηχογραφήθηκε στη δημοτική γλώσσα το σύνολο της Καινής Διαθήκης με μουσική επένδυση. Η αξιολογότατη αυτή προσπάθεια της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής με αποτέλεσμα σήμερα περισσότερα από 130.000 Cd/Mp3 να έχουν διατεθεί. (Δείτε εδώ). Το έργο αυτό συνεχίζεται και έτσι ήδη κυκλοφορεί το έργο «ΨΑΛΜΟΙ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ» (κλίκ εδώ), ως πρόγευση για το μνημειώδες πραγματικά έργο που ετοιμάζεται και αφορά την ηχογραφημένη Αγία Γραφή, (Παλαιά και Καινή Διαθήκη) τόσο στη δημοτική όσο και στο αρχαίο κείμενο, συνολικής διάρκειας 250+ωρών! Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να φθάσει ο λόγος του Θεού ΠΑΝΤΟΥ! Στους νέους που ΠΑΝΤΟΥ έχουν ακουστικά στ’ αυτιά συνδεμένα με κάποιο mp3 player, iPhone, ένα άλλο κινητό, στους τυφλούς συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να διαβάσουν, στους μοναχικούς ανθρώπους που θα παρηγορούνται ακούγοντάς τον, στους φυλακισμένους, τους ομογενείς, σε όλους τους ανθρώπους που αγωνιούν σ’ αυτό το περιβάλλον της θλίψης, της κατήφειας, της απελπισίας για το αύριο. Γιατί ο Λόγος του Θεού είναι η μόνη ελπίδα σ’ ένα κόσμο που φαίνεται να βουλιάζει χωρίς ελπίδα. Στόχος των εμπνευστών αυτής της προσπάθειας είναι να διατεθούν 1.000.000 cd με την ΒΙΒΛΟ μέσα στο 2011 σε όλο τον κόσμο. Μια αξιέπαινη ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ πρωτοβουλία της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας και ανθρώπων που μέσα σε καιρούς ανέχειας και ανεργίας διαθέτουν τα χαρίσματά τους ΔΩΡΕΑΝ για την διάδοση του λόγου του Χριστού μας. Αξίζει και πρέπει να βοηθήσουμε αυτή την προσπάθεια όπως μπορεί ο καθένας μας. Για να συνεχίσει και να αυξηθεί το… «σερφάρισμα» του λόγου του Θεού στο ιντερνετ, προσεγγίζοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους.
Κι όπως έγραφε ο Ιερός Χρυσόστομος: «…Κι αν πας στους Ινδούς ή στους Σκύθες, ή ακόμη και στα πέρατα της οικουμένης, ή ακόμη και στον ωκεανό, παντού θα βρείς την διδασκαλία του Χριστού να φωτίζει τις ψυχές όλων των ανθρώπων..» (ομιλία κη’ εις την Γένεσιν, Ε.Π.53,258)
Η διαφορά είναι ότι σήμερα οι…Ινδοί και οι Σκύθες είναι μόλις ένα «κλικ» μακριά μας…Ας μη τους το στερήσουμε. Σε μερικές μέρες θα μπορούν όλοι να ακούν τον ηχογραφημένο λόγο του Θεού ΔΩΡΕΑΝ στη διεύθυνση www.vivlos.net

Από το: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/internet_23.html

Google+ Badge

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή