Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

14_10_17

Hμερίδα με Διεθνή Συμμετοχή «Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες, Εθνικές Πολιτικές και καλές πρακτικές για την ανάπτυξη ικανοτήτων των μαθητών»

Η καλλιέργεια των βασικών ικανοτήτων για τη δια βίου μάθηση από τους νέους είναι ένας από τους στόχους του πλαισίου για την Ευρωπαϊκή Συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης. Τα περισσότερα μέλη κράτη έχουν διαμορφώσει ή κινούνται προς την κατεύθυνση δημιουργίας αναλυτικών προγραμμάτων, τα οποία δεν αποσκοπούν μόνο στην κατάκτηση γνώσης αλλά στην καλλιέργεια ικανοτήτων, με έμφαση στην κατάκτηση μαθησιακών στόχων. Παρόλα αυτά, στην καθημερινή σχολική πράξη υπάρχει δυσκολία στον τρόπο υλοποίησης της συγκεκριμένης πολιτικής. Προς αυτή την κατεύθυνση, κύριος στόχος του έργου TRANSIt είναι η καλλιέργεια των  βασικών ικανοτήτων των μαθητών μέσω της υποστήριξης των εκπαιδευτικών σχετικά με τη διδασκαλία και την αξιολόγηση των ικανοτήτων αυτών. Παράλληλα, η χρήση του ψηφιακού περιεχομένου και των καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων αναδιαμορφώνει τόσο την καθημερινή λειτουργία του σχολείου όσο και τον τρόπο διδασκαλίας.

Η ημερίδα «Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες, Εθνικές Πολιτικές και καλές πρακτικές από τη σχολική πράξη σχετικά με την ανάπτυξη ικανοτήτων» διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία ΤRANSIt με στόχο την υποστήριξη των εκπαιδευτικών σχετικά την ανάπτυξη και τη διαδικασία αξιολόγησης των  ικανοτήτων των μαθητών και από την Πρωτοβουλία “Open Discovery Space, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει βασικές υποδομές που θα επιτρέψουν την εισαγωγή της χρήσης του ψηφιακού υλικού στην καθημερινή σχολική πράξη.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για μεθόδους και πρακτικές καινοτόμου αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και των ψηφιακών πηγών στη διδασκαλία μέσα στο πλαίσιο τόσο των εθνικών σχεδιασμών όσο και των ευρωπαϊκών τάσεων, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη των βασικών ικανοτήτων για τη δια βίου μάθηση. Θα παρουσιαστεί η Ευρωπαϊκή, πολυγλωσσική εκπαιδευτική πύλη κοινωνικής δικτύωσης του Open Discovery Space, το σχετικό υλικό κατάρτισης καθώς και η ψηφιακή κοινότητα συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών/ενδιαφερόμενων η οποία έχει δημιουργηθεί με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών και εκπαιδευτικών σεναρίων για την ανάπτυξη ικανοτήτων. Παραδείγματα καινοτόμων δράσεων, όπως αυτές έχουν εφαρμοστεί στη σχολική πράξη, θα παρουσιαστούν επίσης από εκπαιδευτικούς. Σημαντικό μέρος της ημερίδας αποτελούν τα πρακτικά εργαστήρια επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. 

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη, θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και θα υπάρχει υπηρεσία διερμηνείας. Παρακαλούμε λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων δηλώστε τη συμμετοχή σας μέχρι τις 29 Oκτωβρίου στην ιστοσελίδα  www.transit-project.eu/conference/

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώνεται ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων με το Webinar, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014, με τίτλο «Αυθεντική αξιολόγηση: χρήση ηλεκτρονικού φακέλου μαθητή στα projects», στο οποίο θα παρουσιαστεί ως παράδειγμα η χρήση του Mahara, ώρα: 16.00 – 17.00, Εισηγητής: Ιωάννης Κάτσενος (λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στην κοινότητα του έργου «Κατάρτιση εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση για ανάπτυξη ικανοτήτων», http://portal.opendiscoveryspace.eu/community/katartisi-ekpaideytikon-stin-ekpaideysi-gia-anaptyxi-ikanotiton-184334 στην οποία παρακαλείσθε να κάνετε εγγραφή για να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή