Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

21_04_14

«ΟΙΚΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ π. Σέργιος Μπουλγκάκωφ: 150 χρόνια από τη γέννηση του»


«ΟΙΚΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ
π. Σέργιος Μπουλγκάκωφ: 150 χρόνια από τη γέννηση του»
Διεθνές Συνέδριο με συμμετοχή
της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου

Fribourg, Ελβετία, 2–4 Σεπτεμβρίου 2021

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Ερευνητικό Κέντρο «Σέργιος Μπουλγκάκωφ» του Πανεπιστημίου του Fribourg (Ελβετία) σε συνεργασία με το Κέντρο Ορθοδόξων Χριστιανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Fordham (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ) και την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου. Τελεί υπό την αιγίδα του Ρόουαν Γουίλιαμς, Διευθυντή του Κολλεγίου της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής του Πανεπιστημίου Cambridge (2013–2020) και Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρυ (2002–2012).

Ο π. Σέργιος Μπουλγκάκωφ (16/28 Ιουλίου 1871 - 13 Ιουλίου 1944) υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους θεολόγους του 20ού αιώνα. Το Διεθνές Συνέδριο, με την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του, στοχεύει στην προαγωγή της πρόσληψης του έργου του από τους ανατολικούς και δυτικούς ακαδημαϊκούς. Το Συνέδριο φιλοδοξεί να διερευνήσει τη συμβολή του Μπουλγκάκωφ στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του σύγχρονου κόσμου, δημιουργώντας γέφυρες μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Οι ομιλητές καλούνται να συσχετίσουν τη σκέψη του Μπουλγκάκωφ με τα τρέχοντα θεολογικά και φιλοσοφικά, πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα. Το Συνέδριο θα φέρει νέους ερευνητές από διαφορετικούς θεολογικούς κλάδους και διαφορετικές εκκλησιαστικές παραδόσεις σε συνομιλία με καθιερωμένους μελετητές του έργου του Μπουλγκάκωφ. Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου θα είναι τα Αγγλικά.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής εισηγήσεων: 1 Μαΐου 2021

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ του συνεδρίου είναι: Antoine Arjakovsky (Συν-διευθυντής του Τομέα Έρευνας Πολιτικής και Θρησκειών του Κολλεγίου των Βερνανδίνων, Παρίσι), Νικόλαος Ασπρούλης (Αναπληρωτής Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου), David Bentley Hart (Επιστημονικός συνεργάτης, Ινστιτούτο προηγμένων σπουδών Notre Dame, ΗΠΑ), Antonio Bergamo (Διευθυντής του ISSR του Λέτσε και Καθηγητής Θεολογικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο «Σοφία», Φλωρεντία), Catherine Evtuhov (Καθηγήτρια Ιστορίας στον Τομέα Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Κολούμπια, Νέα Υόρκη), Brandon Gallaher (Καθηγητής Συστηματικής και Συγκριτικής Θεολογίας, Πανεπιστήμιο Exeter, Ηνωμένο Βασίλειο), Paul Gavrilyuk (Καθηγητής στην έδρα Θεολογίας και Φιλοσοφίας, τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Thomas Aquinas, Saint Paul, Μινεσότα, ΗΠΑ),  Barbara Hallensleben (Καθηγήτρια Δογματικής Θεολογίας και Οικουμενισμού, Πανεπιστήμιο Fribourg, Ελβετία), Pavel Khondzinskii (Κοσμήτωρ της Θεολογικής σχολής, Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο του St. Tikhon, Μόσχα), Alexei Kozyrev (Αναπληρωτής Κοσμήτωρ Επιστημών και Αναπληρωτής Καθηγητής, έδρα Ιστορίας  της Ρωσικής Φιλοσοφίας, Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ, Μόσχα), Natalia Vaganova (Καθηγήτρια Φιλοσοφίας στη Θεολογική σχολή, Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο του St. Tikhon, Μόσχα), Nathaniel Wood (Αναπληρωτής διευθυντής, Κέντρο Ορθοδόξων Χριστιανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Fordham, Νέα Υόρκη), Rowan Williams (Διευθυντής του Κολλεγίου της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής του Πανεπιστημίου Cambridge (2013–2020) και Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ (2002–2012), Μεγάλη Βρετανία).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφτεί την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://www.unifr.ch/sergij-bulgakov/de/news/news/25168/prev

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή