Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

18_10_23

10th Conference on Informatics in Education


10th Conference on Informatics in Education 
Η Πληροφορική στην εκπαίδευση
10th CIE2018 ( http://www.di.ionio.gr/cie )
Θεσσαλονίκη, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, 2-4 Νοεμβρίου 2018
Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Τμήματα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και σε συνεργασία με την ΕΠΥ.
Το πρόγραμμα του συνεδρίου βρίσκεται εδώ
Το Συνέδριο είναι χωρίς κόστος παρακολούθησης, ενώ δίδεται σχετική βεβαίωση.
Εστιάζεται: Στην Πληροφορική στην Εκπαίδευση αλλά και στις: α) ΤΠΕ στην εκπαίδευση, β) Καινοτόμες πρακτικές, με Πληροφορική-Προγραμματισμό, γ) Διεπιστημονικές προσεγγίσεις, όπως και STEM, Physical Computing/Ρομποτική κ.ά. με Πληροφορική-Προγραμματισμό.
Καλύπτει τόσο τις βαθμίδες της τυπικής εκπαίδευσης – Δευτεροβάθμια (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια), Πρωτοβάθμια, Τριτοβάθμια- όσο και την μη τυπική εκπαίδευση.
Προσκαλεί τους Πληροφορικούς, αλλά και όλες τις ειδικότητες στους παραπάνω άξονες.
Τα άρθρα, δημοσιεύονται: α) Στα ηλεκτρονικά πρακτικά του Συνεδρίου, με ISBN, β) Αναρτώνται στο δικτυακό τόπο του Συνεδρίου, παρέχοντας την ευχέρεια για on line ανεύρεση - διάδοση, γ) Σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό (δυνατότητα) European Journal of Engineering Research and Science (EJERS) με I.F.

18_10_16

ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΧΑΡΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ  ΧΑΡΑΣ
Αισιοδοξία με την πένα του Γιώργου Αλεξανδρή



Βαθιά γαλάζια θάλασσα
το βλέμμα της  το γλυκόφερτο, το εξομολογητικό,
φλογάτη κόκκινη ανατολή
τα χείλη της τα τρεμόφυλλα, τα διψασμένα,
πλατύς λιοπερίχυτος ουρανός
η σιωπή της η πολύηχη , η ικετευτική.
Πρωτόφαντες πεθυμιές κι ασπούδαστες αισθήσεις,
το αναρώτημα κρυφό κι η λύτρωση βιασύνη.
Ολόφωτες κεντημένες μέρες
συνάχτηκαν στα χέρια της και λάμπρυναν την ψυχή της,
απείθαρχες υστερόβουλες νύχτες
στασίασαν με αδημονία και πλάτυναν την αγκαλιά της,
ασταύρωτοι δρόμοι περιπλάνητοι
άνοιξαν πέρασμα και γωνιές να πορευτεί γητεύτρα.
Το μάτωμα της καρδιάς, ζωής φεγγαροσύνη,
σεριάνισμα στ’ απύθμενο της πληγής την ομορφάδα. 
Σμίλευε, ζωγράφιζε ασπασμούς
στα πάθη του γλυκού καημού και την έλξη της σαγήνης,
λιτάνευε, ευδαιμόνευε αγγελομορφές
στο κατώφλι του ώριμου καιρού και της καλής της ώρας,
μακάριζε, πολυχρόνιζε ερχομούς
στη σκήτη των ονείρων και του έρωτα τη δοκιμασία.
Αφέθηκε αμύητη στην έκσταση και τη λατρεία
και περίσσεψαν οι χαρές στην πλησμονή και τη μαγεία.

www.alexandris23.net


14-10-18
 
* Η εικόνα είναι από το προσωπικό αρχείο

18_10_09

Σύναξη - νέο τεύχος


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ



Παρουσίαση Βιβλίου του Γιάννη Παπακώστα


Το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο Βασιλάκος και τις εκδόσεις Πατάκη το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο του Γιάννη Παπακώστα με τίτλο «Πού μας πάει αυτό το αίμα; Αναπαραστάσεις αυτοδικίας και βίας στη νέα ελληνική λογοτεχνία». Με αυτό το βιβλίο επέλεξε να κάνει την έναρξη της νέας πολιτιστικής περιόδου, Σεπτέμβρης 2018-Ιούνιος 2019 το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ». Ό,τι καλύτερο και ποιοτικότερο για την πρώτη επικοινωνία μας με το αναγνωστικό κοινό της Καρδίτσας, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ελληνικής ζωής και ιστορίας μέσα από το 420 σελίδων βιβλίο του Γιάννη Παπακώστα, το οποίο είναι καρπός μιας συνθετικής μελέτης με βασική θεματολογία την αναπαράσταση της αυτοδικίας, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τα  αντιπροσωπευτικά έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, που επέλεξε ο συγγραφέας.
     Τρεις σημαντικοί άνθρωποι θα προσπαθήσουν να μας  παρουσιάσουν το περιεχόμενο του βιβλίου, το οποίο είναι καρπός μιας πολύχρονης και επίπονης μελέτης του συγγραφέα, ο οποίος στις αποσκευές του κουβαλάει ένα σημαντικό επιστημονικό και συγγραφικό έργο. Πρόκειται για τον Λάμπρο Βαρελά, αναπληρωτή καθηγητή νεοελληνικής λογοτεχνίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον Ηλία Κεφάλα, ποιητή και κριτικό λογοτεχνίας και τον συντοπίτη μας Αντώνη Αντωνίου, διδάκτορα οικονομικής ιστορίας. Την εκδήλωση θα προλογισει και θα συντονίσει η πρόεδρος του Κ.Ι.Λ.Ε. «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά  και αποσπάσματα του βιβλίου θα αποδώσει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο η ηθοποιός και ένα από τα βασικά και ιδρυτικά στελέχη του Θεάτρου Όψεις Βασιλική Μακρή.
     Ο συγγραφέας Γιάννης Παπακώστας είναι Ομότιμος καθηγητής της Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε με υποτροφία στο Νεοελληνικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Κλασικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1974 έλαβε το βραβείο Α΄ κατηγορίας από τη Γλωσσική εν Αθήναις Εταιρεία της Ακαδημίας Αθηνών. Από το 2007 έως το 2009 δίδαξε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Γρανάδας. Ως ακάματος ερευνητής πραγματοποίησε έρευνα σε βιβλιοθήκες του Βουκουρεστίου και της Κωνσταντινούπολης. Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας από το 1996-1997 και πρόεδρος αυτής από το 1998-2001. Έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών το 1995, 1992 και το 2012. Από το 2002 έως το 2015 υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Είναι δε Γενικός Φιλολογικός Επόπτης των Εκδόσεων του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών.
      Ο ακούραστος ερευνητής και πολυγραφότατος συγγραφέας στη μέχρι τώρα πορεία του μας παρέδωσε ένα σημαντικό έργο. Έγραψε συνολικά 14 βιβλία, συμμετείχε με άρθρα του σε 16 συλλογικούς τόμους, είχε την επιμέλεια 32 βιβλίων και δημοσίευσε πάνω από 24 κριτικές βιβλίων σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά.
     Ο Γιάννης Παπακώστας τίμησε με τη συμμετοχή του δυο από τα πανελλήνια συνέδρια που οργάνωσε το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας και δυο ενδιαφέρουσες εισηγήσεις του περιλαμβάνονται στους τόμους των πρακτικών που εξέδωσε ο Σύλλογος.

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή