Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα...σε λίγες μέρες!

Χιλιάδες χρόνια η ανθρωπότητα αναζητούσε μέσα στο σκοτάδι της άγνοιας το Δημιουργό της. Και … ξαφνικά, κάποιο Δεκέμβρη, του έτους … μηδέν, ήλθε η «Αγια νύχτα». Τη νύχτα αυτή τη μαγική γεννήθηκε ο «γλυκύς Ιησούς». «Αστήρ τον ήλιον προμηνύει Χριστόν ανατείλαντα εκ Παρθένου…»
Εκατομμύρια χριστιανών, σ’ ολόκληρο τον κόσμο, γιορτάζουν κάθε χρόνο αυτή την «Άγια Νύχτα» που φέρνει στους ανθρώπους τη χαρά και την ελπίδα.
Χριστούγεννα, σε λίγες μέρες.
Όλος ο κόσμος ετοιμάζεται, σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας, να ξαναγιορτάσει τη Γέννηση του Χριστού. Όλοι, μικροί – μεγάλοι να φέρουν στη μνήμη τους όλα εκείνα τα γεγονότα που συνέβησαν εκείνες τις παγερές νύχτες του Δεκέμβρη.
Χριστούγεννα, σε λίγες μέρες.
Οι καμπάνες των εκκλησιών θα σημάνουν και πάλι χαρούμενα  για να μας αναγγείλουν το μεγαλειώδες γεγονός της γέννησης του Θεανθρώπου. Το μήνυμα των αγγέλων «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία» θα αντηχήσει και πάλι στις λαμπροστόλιστες και ολοφώτιστες εκκλησιές. Τον ύμνο αυτό τον έψελναν οι άγγελοι, που ανεβοκατέβαιναν μεταξύ ουρανού και γης, το βράδυ εκείνη, την «Άγια Νύχτα…».
Αυτόν τον ύμνο θα μπορούσε και σήμερα η ανθρωπότητα, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, να επαναλάβει, και μάλιστα στην πράξη. Να προσφέρει δόξα και τιμή στο νεογέννητο Βασιλιά του κόσμου, να παγιώσει την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς της γης και να εξασφαλίσει στον άνθρωπο την ευτυχία που τόσο αποζητά.
Χριστούγεννα, σε λίγες μέρες.
Αυτές τις μέρες όλοι νιώθουμε διαφορετικά, αλλιώτικα, περίεργα. Ίσως γιατί οι μέρες αυτές είναι γεμάτες τελετουργική ατμόσφαιρα, χρυσά «μπιχλιμπίδια», γαργαλιστικές λιχουδιές, προσμονή...
Ίσως γιατί έρχονται κοντά μας αγαπημένα πρόσωπα. Νοσταλγικές αναμνήσεις … κούτσουρα που τρίζουν δυνατά στο τζάκι… χαρούμενες δροσερές φωνίτσες που λένε τα κάλαντα… «Καλήν εσπέραν άρχοντες…»
Κάτι το διαφορετικό πλημμυρίζει τις καρδιές όλων μας. Αυτές τις μέρες οι άνθρωποι γίνονται κάπως καλύτεροι. Ξεχνούν θλίψεις, πόνους, καημούς, βιοπάλη, οικονομική κρίση. Θυμούνται ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες από τις δικές τους... Στα πρόσωπα προσπαθεί να ανθίσει ένα χαμόγελο, μια προσμονή για ένα καλύτερο μέλλον.
Χριστούγεννα, σε λίγες μέρες.
Ας γιορτάσουμε, χωρίς να λησμονούμε σε ποιον είναι αφιερωμένη αυτή η γιορτή. Ας αφήσουμε τις καρδιές μας να ξεχειλίσουν από αγάπη. Αυτό το μήνυμα, το μήνυμα της αγάπης, ας το φέρουμε σε όλο τον κόσμο, παντού … «Χριστός γεννάται σήμερον…»
The story of Nativity using digital media
Αυτά είναι τα Χριστούγεννα που θυμάμαι και θέλω να ζω για πάντα...
Σήμερα, στον ψηφιακό κόσμο που ζούμε, αν θέλαμε να διηγηθούμε την ιστορία της γέννησης του Θεανθρώπου, χρησιμοποιώντας ψηφιακά μέσα, το Διαδίκτυο και τις υπηρεσίες του, έ... τότε, κάπως έτσι θα  διηγούμασταν την ωραιότερη ιστορία του κόσμου! 


The story of Nativity using digital media


Google+ Badge

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή