Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση Θεολόγων Ν. Καρδίτσας με το Σχ. Σύμβουλο

Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014, ο Σχολικός Σύμβουλος  ΠΕ01 (Θεολόγων) κ Δημήτριος Φύκας κάλεσε τους καθηγητές ΠΕ01 του Νομού Καρδίτσας σε επιμορφωτική συνάντηση με θέματα:
«Αξιολόγηση Θεολόγου εκπαιδευτικού, σύμφωνα με το Π.Δ. 152/2013 – Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου στο μάθημα των Θρησκευτικών κατά το σχολικό έτος 2014-2015»
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ιερατικό Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καρδίτσας στις 10.π.μ. και παρευρέθηκε το σύνολο των καθηγητών Θεολόγων του Νομού

Ο κ. Φύκας παρουσίασε, αρχικά, αναλυτικά όλες τις παραμέτρους (και με παραδείγματα) της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, σύμφωνα με το Π.Δ. 152/2013. Στη συνέχεια, μετά το διάλειμμα, όπου η Διεύθυνση του ΙΣΔΕ (κ. Παπαευθυμίου) προσέφερε τσάι, καφέ και γλυκίσματα, ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τον προγραμματισμό και την πορεία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού, καθώς και συζήτηση σχετική με την Τράπεζα Θεμάτων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε με χαιρετισμό και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ Θωμάς Καρανίκας.
Φωτογραφίες της Εκδήλωσης


Πριν την έναρξη


Κατά τη διάρκεια 

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Καρανίκας (κέντρο), ο Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ01 κ Φύκας (δεξιά) και ο Διευθυντής του ΙΣΔΕ κ Παπαευθυμίου (αριστερά)Το video της συνάντησης: (υπό κατασκευή)

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

65ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας

Το 65ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής, 28-30 Νοεμβρίου 2014.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ως προσκεκλημένοι ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι: P. Ten Dijke (LUMC, Leiden, NL), M. Turner (Babraham Institute, Cambridge, UK),  S. Tsirka (Stony Brook University, U.S.A.), V. Ntoukakis (University of Warwick, U.K.), Π. Αγιανιάν (ΔΠΘ, Αλεξανδρούπολη),  Γ. Γαρίνης (ΙΜΒΒ, Ηράκλειο), Ε. Γεωργάτσου (Παν. Θεσσαλίας), Δ. Θάνος (ΙΙΒΕΑΑ, Αθήνα), Κ.  Κυπραίος (Παν. Πατρών), Π. Μαραγκός (Παν. Ιωαννίνων), Π. Σιδεράς (ΙΙΒΕΑΑ, Αθήνα), Δρ. Κ. Σταματόπουλος (ΙΝΑΒ-ΕΚΕΤΑ, Θεσσαλονίκη) και ο Ν. Ταβερναράκης (Παν. Κρήτης).
Στο 65ο Συνέδριο συνεχίζεται επίσης ο ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός της διεξαγωγής του ανεξάρτητου Συνεδρίου Νέων Επιστημόνων, μελών της Εταιρείας μας, που εγκαινιάσθηκε πέρυσι στο συνέδριο της Αθήνας με ιδιαίτερη επιτυχία. 
Το 2ο Πανελλήνιο Forum Νέων Επιστημόνων της ΕΕΒΜΒ που οργανώνεται από ανεξάρτητη επιτροπή νέων ερευνητών, θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2014 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του Α.Π.Θ.
Όπως όλα τα συνέδρια της ΕΕΒΜΒ, έτσι και το 65ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΒΜΒ φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης και χώρο παραγωγικής ανταλλαγής απόψεων μεταξύ έμπειρων και νέων συναδέλφων που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς των Βιοεπιστημών, αλλά και να αναδείξει το υψηλό επίπεδο έρευνας που πραγματοποιείται στη χώρα μας παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
 Στο συνέδριο συμμετέχει και η Βιοχημικός Ελένη Γκίκα με το εξής θέμα:
 Identification of mitochondrial tRNA gene mutations in patients with Sarcoidosis and Idiopathic Pulmonary Fibrosis (IPF)
Helen Gkika1, Alexandros Grammatikopoulos1, Sotiria Peletidou2, Fotini Malli2, Fotini Bardaka2, Costas Stamatis1, Konstantinos Gourgoulianis2, Zissis Mamuris1, Zoe Danniil2 and Emily Zifa1*

1Department of Biochemistry and Biotechnology, School of Health Sciences, University of Thessaly, Larissa
2Pulmonary Clinic, Department of Medicine, School of Health Sciences, University of Thessaly, Larissa

Δικαιοσύνη - Ετήσιο συνέδριο του Άρτου Ζωής 2014


Το φετινό, πέμπτο κατά σειρά, συνέδριο του Άρτου Ζωής είναι αφιερωμένο στη Δικαιοσύνη. 
Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). 
 Το πρόγραμμα του συνεδρίου.Παρουσίαση βιβλίου

Tο Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, θα έρθει στα Τρίκαλα ο γνωστός λογοτέχνης Ισίδωρος Ζουργός,
καλεσμένος του βιβλιοπωλείου "Επιλογές", για να παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο "Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο".
Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων στις 19.00.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Ηλίας Αμπελαργάς, Δάσκαλος και Δ/ντής του 4ου Δημ. Σχολείου Τρικάλων,  η Ντίνα Μαργαρίτη, Πρόεδρος Εφετών και η Δρ Φανή Μπαλαμώτη, Φιλόλογος.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ Τ.Π.Ε.

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Πανελλήνιο Συνέδριο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων "Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ Τ.Π.Ε.", το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, 22 & 23 Νοεμβρίου 2014, το Σαββατοκύριακο, από 10.30 ως 19.15. 
Το Συνέδριο οργανώθηκε από την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΩΝ Τ.Π.Ε.
Μετά το πέρας του συνεδρίου, ανέβηκαν σε σελίδα του website του συνεδρίου, φωτογραφίες από αυτό, στη διεύθυνση: http://synedrio.edu.gr/photos.html  Είναι σε ανάλυση 800X600.
Επίσης ανέβηκε στην πρώτη σελίδα του συνεδρίου το powerpoint της ομιλίας του καθηγητή Κώστα Τσολακίδη και το κείμενο της αποφώνησης του συνεδρίου (της Ευαγγελίας Μουλά).
Δείτε τα όλα αυτά,  στο http://synedrio.edu.gr  , κλικ στο tab του μενού: ΝΕΑ

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Ημερίδα για την εφαρμογή του νέου Νόμου για τα Ανοιχτά Δεδομένα στο Δημόσιο ΤομέαΗμερίδα για την εφαρμογή του νέου Νόμου για τα Ανοιχτά Δεδομένα στο Δημόσιο Τομέα


Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΜΗΔ) διοργανώνει ημερίδα με τίτλο:

‘‘Η νέα κυβερνητική πολιτική για την ανοικτή διάθεση της δημόσιας πληροφορίας. Θεσμικά, επιχειρησιακά και τεχνικά θέματα για την εφαρμογή της’’.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των αρμόδιων στελεχών του ελληνικού δημοσίου σε ζητήματα θεσμικού πλαισίου και εφαρμογής της νέας πολιτικής για την ανοικτή διάθεση της δημόσιας πληροφορίας και ειδικότερα, σύμφωνα και με το συνημμένο πρόγραμμα, στους παρακάτω άξονες:

·       Εισαγωγή στα ανοικτά δεδομένα, βασικές έννοιες
·       Παραδείγματα αξιοποίησης ανοικτών δεδομένων του δημοσίου
·       Το θεσμικό πλαίσιο για την ανοικτή διάθεση της δημόσιας πληροφορίας
·       Η ανοικτή διάθεση της δημόσιας πληροφορίας
·       στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση
·       Εφαρμογή της νέας πολιτικής για την ανοικτή διάθεση της δημόσιας πληροφορίας
·       Τεχνικά θέματα για την ανοικτή διάθεση της δημόσιας πληροφορίας
·      Καταγραφή, συλλογή και διάθεση, μεθοδολογίες, πρότυπα

Η Ομάδα Εργασίας Ανοιχτών Δεδομένων της Εταιρίας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) - https://opendata.ellak.gr/ θα παρουσιάσει τις βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης ανοικτών δεδομένων του δημοσίου τομέα από το Public Spending και το geodata.gov.gr.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 και ώρες από 9:00-14:00 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, 11635, Αθήνα, χάρτης).

Θα υπάρχει η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης της ημερίδας μέσω ζωντανής αναμετάδοσης (live streaming) στη διεύθυνση http://www.ekt.gr/events/live/.

Πρόγραμμα Ημερίδας:
Χαιρετισμός - Έναρξη Εργασιών
9.00 – 9.15 κα. Εύη Χριστοφιλοπούλου, Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης κ. Θοδωρής Λιβάνιος, Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης

9.15 – 10.00 Εισαγωγή στα ανοικτά δεδομένα, βασικές έννοιες. κ. Νίκος Λούτας, PwC - Open Data Support Project χρηματοδοτούμενο από την EC, DG CONNECT

10.00 – 10.40 Βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης ανοικτών δεδομένων του δημοσίου τομέα Εκπρόσωποι Φορέων του δημοσίου, Ομάδα Εργασίας Ανοιχτών Δεδομένων της ΕΕΛ/ΛΑΚ - https://opendata.ellak.gr/

10.40 – 11.00 Το θεσμικό πλαίσιο για την ανοικτή διάθεση της δημόσιας πληροφορίας κα. Βασιλική Νταλάκου, Νομικός συνεργάτης ΥΔΜΗΔ, γραφείο Υφυπουργού Επικεφαλής της νομικής ομάδας της συντονιστικής ΟΔΕ Δι@ύγεια

11.00 – 11.20 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

11.20– 11.30 Η ανοικτή διάθεση της δημόσιας πληροφορίας στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση κ. Φαίδων Κακλαμάνης, Προϊστάμενος Δ/νσης Ηλ. Διακυβέρνησης ΥΔΜΗΔ

11.30 – 12.00 Εφαρμογή της νέας πολιτικής για την ανοικτή διάθεση της δημόσιας πληροφορίας (Επιχειρησιακά θέματα, διαδικασίες και υποχρεώσεις των Φορέων του δημοσίου) κα. Κάλλη Αγγελετοπούλου, ειδική επιστήμων Νομικής Πληροφορικής του ΥΔΜΗΔ
κα. Νικολέτα Χαραλαμποπούλου, γρ. Γενικού Γραμματέα ΥΔΜΗΔ Τμήμα Διαφάνειας, Ανοικτής Διακυβέρνησης και Καινοτομίας ΥΔΜΗΔ

12.00 - 14.00 Τεχνικά αντικείμενα για την ανοικτή διάθεση της δημόσιας πληροφορίας Καταγραφή, συλλογή και διάθεση, μεθοδολογίες, πρότυπα κ Νίκος Λούτας, PwC - Open Data Support Project χρηματοδοτούμενο από την EC, DG CONNECT

Για την ΕΕΛ/ΛΑΚ:
H μη-κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΛ/ΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008,  σήμερα αποτελείται από 29 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στην ΕΕΛ/ΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της η ΕΕΛ/ΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons, είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA, του FAB LAB ATHENS(http://fablabathens.gr/) και μέλος του Open Government Partnership (OGP) Network.

Επικοινωνία: Βιβή Πετσιώτη 210-7474-271, info@eellak.gr


1ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning «Αξιοποίηση των ΤΠΕ στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα»
και 9ος Εθνικός Διαγωνισμός eTwinning»
Η ευρωπαϊκή δράση eTwinning εντάσσεται στο πρόγραμμα Erasmus+ και διανύει ήδη 9 χρόνια επιτυχούς πορείας πανευρωπαϊκά, γνωρίζοντας ταυτόχρονα μεγάλη απήχηση στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα, γεγονός που πιστοποιείται από την ένθερμη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη δράση και τις πανευρωπαϊκές διακρίσεις των ελληνικών σχολείων.
Τη φετινή χρονιά η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης οργάνωσε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning «Αξιοποίηση των ΤΠΕ στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα». Περισσότεροι από 400 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν 80 εργασίες, συμμετείχαν σε 10 εργαστήρια και σε παράλληλες συνεδρίες. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές έδωσαν αξιόλογες ομιλίες. Το πρόγραμμα τηρήθηκε σε σχεδόν απόλυτο βαθμό, με αίθουσες γεμάτες από κόσμο.

Η έναρξη έγινε από την κα. Anne Gilleran, Παιδαγωγική Υπεύθυνη της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης στις Βρυξέλλες, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία παρουσίασε την επιτυχημένη πορεία της Ελλάδας. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία η Ελλάδα είναι πρώτη σε εγγραφές το 2014, πρώτη σε εγγραφή ευρωπαϊκών και εθνικών έργων eTwinning.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κος Παναγιωτόπουλος Γεώργιος και  ο υπεύθυνος έργου κος. Παρασκευάς Μιχάλης.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο των εβδομάδων eTwinning πραγματοποιήθηκε κλήρωση μέσω του random.org. Κληρώθηκε η εκπαιδευτικός Μαρία Μαβή με το έργο: Think of past to improve present (culinary traditions, agriculture autochthonous of our own area)” Ελληνική Παιδεία για να συμμετέχει σε ένα σεμινάριο επαγγελματικής ανάπτυξης το 2015.
Επίσης, κληρώθηκαν 10 εκπαιδευτικοί που έκαναν εγγραφή ενός συναδέλφου τους στο eTwinning. Και οι δύο κερδίζουν eTwinning αναμνηστικά δωράκια. Τα ονόματα είναι:
1.       Χριστίνα Μαρκίδου και Μελπομένη Παπαδοπούλου
2.       Λίνος Βίγκλας και Τάσος Μάτος
3.       Δήμητρα Κυριτσοπούλου και Δήμητρα Λαμπρογιώργου
4.       Βαρβάρα Αλεξάκη και Μιχάλης Καφετζάκης
5.       Μαρία Παπαδέλη και Σταυρούλα Σκαρπέλου
6.       Λεμονιά Λάσκαρη και Ελένη Ρίστα
7.       Βαρβάρα Αντωνέλλου και Αικατερίνη Παπαγεωργίου
8.       Ευδοκία Αραπίτσα και Ευαγγελία Τσουμπανίκα
9.       Στέλλα Σπανού και Χρυσούλα Λοκοβίτου
10.   Άννα Μουντράκη και Ιφιγένεια Γρηγορίου
Ακόμη παρουσιάστηκε το βίντεο από το ΓΕΛ Πεύκων: http://youtu.be/LLiVvaRh8Yw  το οποίο συγκέντρωσε τα περισσότερα likes στη σελίδα του FB Hellenic eTwinning  με θέμα το «Ευρωπαϊκό Έτος για τη Συμφιλίωση της Εργασίας με την Οικογενειακή Ζωή».


Στη συνέχεια, έγινε η βράβευση των νικητήριων έργων. Οι νικητές των 9ων Εθνικών Βραβείων eTwinning είναι:
ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Νηπιαγωγείο - Δημοτικό (5-12)
1.       WILL, Wonderful Ideas for Learning Languages- 32ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (Ουρανία Μπεκίρη)
2.       Powerfulnaturekingdom.et- 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης (Αγγελική Κουγιουρούκη) 


Γυμνάσιο (13-15)
1.       Sherlock Holmes- 12 Γυμνάσιο Αχαρνών, Ολυμπιακό Χωριό (Μαρία Βασιλοπούλου- Δέσποινα Σετάκη – Ευτυχία Χρόνη)
2.       Safe Internet: A Bridge Between Us -  Βαρβάκειο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο (Κοντοπίδη Ευαγγελία)
ΓΕΛ, ΤΕΕ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και EEEEK (16-19)
1.       Coursera Kids- 2ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας (Μακρίνα Καλλιοντζή)
2.       A day in the museum- ΓΕΛ Πεντάπολης (Θεοδώρα Γκένιου)
ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ
Νηπιαγωγείο - Δημοτικό (5-12)
E- Classroom- Δημοτικό Σχολείο Μάλεμε Χανιά Κρήτης (Άννα Λιβιάκη)
Γυμνάσιο (13-15)
Getting
closer through music- 5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω (Ευγενία Αδαμοπούλου – Μαρία Κουλέντη)
ΓΕΛ, ΤΕΕ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και EEEEK (16-19)
Work-Life-Balance Project- 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών (Άννα Χαϊδεμενάκου – Γεράσιμος Καπώνης)
Όλα τα βραβευθέντα σχολεία έλαβαν ως δώρα ηλεκτρονικό εξοπλισμό από τις χορηγίες των εταιριών, HP, Interactivo, Epson και Eset  καθώς και συμμετοχή σε ένα επιμορφωτικό σεμινάριο ή συνέδριο στο εξωτερικό στo πλαίσιo της δράσης eTwinning για το 2015. Παράλληλα δόθηκαν αναμνηστικά δώρα για τους μαθητές που συμμετείχαν!

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που έλαβαν τα σχολεία είναι:

Δημοτικά:
32ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών: ένας διαδραστικός πίνακας Smartboard, Interactivo και μία άδεια antivirus από την Eset
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης: 2 Tablets HP και μία άδεια antivirus από την Eset
Δημοτικό Σχολείο Μάλεμε Χανιά Κρήτης: 2 Tablets HP και μία άδεια antivirus από την Eset

Γυμνάσια:HP
12 Γυμνάσιο Αχαρνών, Ολυμπιακό Χωριό: EPSON VIDEO  PROJECTOR  και μία άδεια antivirus από την Esset
Βαρβάκειο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο : 2 Tablets HP και μία άδεια antivirus από την Eset
5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω: 2 Tablets προσφορά της ΕΥΥ και μία άδεια antivirus από την Eset

Λύκεια:
2ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας: EPSON VIDEO  PROJECTOR  και μία άδειαantivirus από την Esset
ΓΕΛ Πεντάπολης: 2 Tablets HP και μία άδεια antivirus από την Eset
2ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών: 2 Tablets HP και μία άδεια antivirus από την Eset
Η εκδήλωση και η πρώτη μέρα του συνεδρίου μεταδόθηκε ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο . Tο video θα αναρτηθεί σύντομα στη διεύθυνση: http://vod-new.sch.gr/
Το συνέδριο έλαβε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τη δραστήρια και δημιουργική κοινότητα των Ελλήνων eTwinners γεγονός που οδηγεί στην επίσημη καθιέρωση του συνεδρίου. Ραντεβού την επόμενη χρονιά με περισσότερες συμμετοχές, συνεργατικά έργα  και καινοτόμες δράσεις!
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον 7ο εθνικό διαγωνισμό eTwinninghttp://conf2014.etwinning.gr/

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

Education in the Digital Era


Dear Sir/Madam,
The European High Level Conference on "Education in the Digital Era", organised by the European Commission in close cooperation with the Italian Presidency of the Council of the European Union, will be taking place on December 11th in Brussels. The event will enable interested stakeholders to discuss the opportunities and challenges of adapting education to a fast changing, digital society and economy, whilst shaping education's place and priority in the EU's sustainable growth agenda.
The conference is expected to be a flipped interactive debate. The main positions and inputs of the different participants in the panels will be available to the audience ahead of the event through the event website. This will allow the audience to start the discussion and engage with the addressed issues ahead of the conference itself, allowing more space for a dynamic debate during the actual panel discussions.
Join Ministers of Education, senior decision makers, educational practitioners and educational technology leaders online from day one to debate the following key themes:
  • Increasing the quality and relevance of  learning (access an interesting collection of materials around this topic here)
  • Increasing the impact of educators (access an interesting collection of materials around this topic here)
  • Addressing inequalities through better access and lower cost (access an interesting collection of materials around this topic here)
You will also be able to follow the debate on Twitter through @OpenEduEU and the hashtag #EdDigEra.
On the day of the physical conference there will be three panels addressing the three key areas discussed during the online debate. For each of these panels there will be one impulse statement by an international expert, followed by comments and discussion from a discussion panel. In a fourth panel several European Ministers of Education will discuss the events of the day and their potential policy conclusions. Click here to see the draft agenda.
If you are interested in attending the event itself we encourage you to register your interest well in advance, as only limited places are available for this high-level, but participative event
Alongside the debate, participants will also be able to visit and experience a replica of European Schoolnet's Future Classroom Lab, a glimpse at some of the most recent developments in learning technologies. During the lunch break, the award ceremony of the Open Education Challenge will take place. The winners show the potential of entrepreneurship and innovation in education.
Whether online or in person – the European Commission, which is organising this conference in close cooperation with the Italian Presidency of the Council of the European Union, would very much welcome your participation in the event.
http://openeducationeuropa.eu/en/edu-in-digital-era

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Ρωσική Διασπορά: θεολογική σκέψη και άνθρωποι στο Παρίσι του 20ού αιώνα

Αγαπητοί φίλοι,
Σας υπενθυμίζουμε οτι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:00, στη Στοα του Βιβλίου, θα πραγματοποιηθεί η τιμητική εκδήλωση για τα 80ά γενέθλια του Μητροπολίτη Διοκλείας Καλλίστου Ware, με θέμα «Ρωσική Διασπορά: θεολογική σκέψη και άνθρωποι στο Παρίσι του 20ού αιώνα».
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε από τη διεύθυνση: http://diavlos.grnet.gr/stoabibliou  σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ).

   *Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου*, All rights reserved.
*|www.acadimia.gr|*

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Ημερίδα με θέμα: «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων και παρουσίαση ενός μοντέλου του».


 

Ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής καθ. Δ. Μαυροσκούφης και ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής καθ. Κ. Κατσάμπαλος σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα: «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων και παρουσίαση ενός μοντέλου του».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται ύστερα από πρόταση του πρώην Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής καθ. κ. Παπανικολάου Μιλτιάδη.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι:
Ευσταθίου Κυριάκος, καθηγητής Τμήματος Μηχανολόγων- Μηχανικών
Σειραδάκης Ιωάννης, καθηγητής Τμήματος Φυσικής
Αναστασίου Μαγδαληνή, διδάκτωρ Φυσικής
Παρεμβαίνει ο δύτης – Αρχαιολόγος κ. Τούρτας Αλέξανδρος

Το μοντέλο κατασκευάστηκε από την Εταιρία ΖΗΣΙΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ Α.Ε
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής στις 14 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ.

Google+ Badge

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή