Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

15_02_26

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών

Πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικών: Πάρε μέρος!

life-skills-national-competition-for-teachers
Ο «Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών» έχει ξεκινήσει για ακόμη μία χρονιά, με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάς, ενώ φέτος διοργανώνεται από το British Council, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Life Skills, του οργανισμού.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, με θέμα την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής των μαθητών τους, κάνοντας χρήση νέων τεχνολογιών. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα της Microsoft «Συνεργάτες στη Μάθηση», το οποίο έχει αναπτύξει η εταιρεία με σκοπό την προώθηση της χρήσης τής τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να τιμήσει το έργο Ελλήνων εκπαιδευτικών, οι οποίοι -με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών- έχουν επενδύσει στην ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας. Στόχος των μεθόδων αυτών είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής των μαθητών, απαραίτητων για την επιτυχία τους τον 21ο αιώνα.
Η Microsoft Ελλάς υποστηρίζει τον διαγωνισμό, προσφέροντας την παγκόσμια πλατφόρμα www.pil-network.com, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, ακολουθώντας απλά τις οδηγίες υποβολής της εκπαιδευτικής τους δραστηριότητας. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν αναπτύξει εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας προγράμματα λογισμικού όπως τα Word, Excel, PowerPoint, MovieMaker, Producer και άλλα εργαλεία της Microsoft.
Οι παρουσιάσεις των εκπαιδευτικών θα αξιολογηθούν βάσει διαφόρων κριτηρίων, όπως είναι η προτεινόμενη βαθμολογία για την ανάπτυξη Δεξιοτήτων Ζωής, η χρήση τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε, η εμπλοκή μαθητών με στόχο την ανάπτυξη Δεξιοτήτων Ζωής, η διαθεματικότητα, καθώς και η αποτελεσματικότητα της μεθόδου στη μαθησιακή διδασκαλία.
Από τις συμμετοχές στον ελληνικό διαγωνισμό θα διακριθούν οι πέντε καλύτερες δράσεις, οι εκπρόσωποι των οποίων θα προσκληθούν από το British Council, ώστε να παρουσιάσουν το έργο τους στις 21 Μαρτίου 2015. Εκεί, θα ξεχωρίσουν οι τρεις πληρέστερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στις οποίες θα δοθούν βραβεία τεχνολογίας, αλλά και αναμνηστικά δώρα για τους μαθητές τους.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το διαγωνισμό λήγει τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.

Χρήσιμες πληροφορίες και links:
- Πληροφορίες για τον διαγωνισμό και τη διαδικασία υποβολής υποψηφιότητας: Κάντε κλικ εδώ.
– Ερωτήματα σχετικά με τον διαγωνισμό: Στείλτε e-mail εδώ.
– Ερωτήματα σχετικά με τη χρήση τεχνολογιών: Στείλτε e-mail εδώ.
– Υπόδειγμα παρουσίαση συμμετοχής: Κάντε κλικ εδώ.
– Οδηγός εγγραφής στο PiL Network: Κάντε κλικ εδώ.
– Συγκεντρωτικό βοηθητικό υλικό: Κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή