Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Παρουσίαση Βιβλίου: ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ αιώνιος καλπασμός

        Π Α Ρ Ο Υ Σ Ι Α Σ Η   του  Β Ι Β Λ Ι Ο Υ
            του Γιώργου Λιάνη
       "ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ αιώνιος καλπασμός"

  Το βιβλιοπωλείο "ΕΠΙΛΟΓΗ" της Ανθούλας Αλεξανδρή και ο Εκδοτικός Οργανισμός ΛΙΒΑΝΗ,
παρουσιάζουν, με την υποστήριξη του ΜΟΥΣΕΙΟΥ  ΤΣΙΤΣΑΝΗ το τελευταίο βιβλίο  του Γιώργου Λιάνη "ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ αιώνιος καλπασμός", το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 19.30.
Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων  με ομιλητές τον Θεόφιλο Αναστασίου,φιλόλογο-συγγραφέα και τον ίδιο το συγγραφέα.
Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Γιώργος Αλεξανδρής.

Ενσωματωμένη εικόνα


Ο Γιώργος Λιάνης, με μεγάλη δημοσιογραφική καριέρα στον τύπο,  το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, συγγραφέας αρκετών βιβλίων, εκλέχτηκε εννιά φορές Βουλευτής Φλώρινας και διετέλεσε δυο φορές  Υφυπουργός Πολιτισμού-Αθλητισμού.
Λάτρης του λαϊκού τραγουδιού και του Τσιτσάνη  τον οποίο χαρακτηρίζει  ως Εθνικό Συνθέτη, στο τελευταίο του βιβλίο με το συμβολικό τίτλο  "ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ αιώνιος καλπασμός" γράφει για τη ζωή και τη μεγάλη του προσφορά  στο λαϊκό τραγούδι.
Καταθέτει σε μια εμπεριστατωμένη βιογραφία -εργογραφία την προσωπική του σχέση με το συνθέτη, περιγράφει μαρτυρίες και απόψεις ανθρώπων που έζησαν κοντά του ή ασχολήθηκαν με το έργο του .
Είναι ένα βιβλίο χρονικό,ένα βιβλίο δοκίμιο για τον καταξιωμένο στη συνείδηση του λαού συνθέτη
και το τρικαλινό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το συγγραφέα  που μαζί με το συντοπίτη Θεόφιλο Αναστασίου, μέσα από την έρευνα και την ανάλυση του λαϊκού τραγουδιού
αναγνώρισαν τη συμβολή του Τσιτσάνη στο δημιουργικό  εκσυχρονισμό του λαϊκού τραγουδιού.

Google+ Badge

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή