Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

15_12_02

eTwinning webinars



Η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning σας προσκαλεί στα webinar του eTwinning με θέμα "Ενσωμάτωση Συνεργατικών Δραστηριοτήτων στα eTwinning έργα" που θα πραγματοποιηθούν:
·         Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στις 19:00 - 20:30
·         Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 18:00 - 19:30
·         Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 19:00- 20:30
Στόχος μας είναι:
·         να σας παρακινήσουμε να σχεδιάσετε και να ενσωματώσετε όσο το δυνατόν περισσότερες συνεργατικές δραστηριότητες στα έργα σας
·         να σας κατευθύνουμε στο σχεδιασμό αυτού του είδους των δραστηριοτήτων
·         να σας προτείνουμε τη χρήση των κατάλληλων εργαλείων ΤΠΕ για την υλοποίησή τους. 
Τα webinars απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς που είναι εγγεγραμμένοι στο eTwinning, έχουν υλοποιήσει τουλάχιστον 1 έργο και δεν  έχουν παρακολουθήσει ένα από τα mini-courses με τίτλο «Ενσωμάτωση Συνεργατικών Δραστηριοτήτων στα eTwinning έργα» που υλοποιήθηκαν το 2014.
Αριθμός συμμετεχόντων 100. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε να συμπληρώσετε την αίτηση εφόσον είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να συμμετέχετε στο webinar.
 
 
Η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning σας προσκαλεί στο webinar eTwinning με θέμα "Το Διαδίκτυο που θέλουμε WebWeWantEU" που θα πραγματοποιηθεί στις 15-12-2015 και ώρα 16:00 διάρκειας 120 λεπτών.
Το "Διαδίκτυο που θέλουμε" (Web We Want) είναι ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο το οποίο απευθύνεται σε εφήβους 13-16 ετών. Το περιεχόμενο και η προσέγγιση, σχεδιασμένα για να συντονιστούν με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των νέων σήμερα, έχουν ως στόχο να προκαλέσουν προβληματισμό  σχετικά με θέματα όπως τα ψηφιακά αποτυπώματα, η φήμη, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις στο Διαδίκτυο. Την ίδια στιγμή, μια ποικιλία από πρακτικές ασκήσεις καλούν τους νέους να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να διερευνήσουν τις δικές τους διαδικτυακές πρακτικές. Οι επιμελητές της ελληνικής έκδοσης ευελπιστούν ότι το συγκεκριμένο πόνημα θα αξιοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ατομικά και, κυρίως, ομαδοσυνεργατικά στη διδακτική και μαθησιακή πράξη, συμβάλλοντας, έτσι, στη συγκρότηση της ταυτότητας του υπεύθυνου, ενημερωμένου και ψηφιακά καταρτισμένου Ευρωπαίου πολίτη του μέλλοντος. Ως την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2015 (10 Φεβρουαρίου) θα έχουν καλυφθεί και οι παραπάνω προϋποθέσεις που θέτει το ΙΕΠ, στο πλαίσιο της δέσμευσης μας για ένα καλύτερο Διαδίκτυο. Η συνολική προσέγγιση και το περιεχόμενο του εν λόγω πονήματος, προσεκτικά σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις των νέων σήμερα, έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν και να προκαλέσουν προβληματισμό σχετικά με θέματα που αρκετά συχνά εγείρουν ερωτήματα και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, όπως:
·         τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των εφήβων στον κόσμο του διαδικτύου
·         η ανάπτυξη κριτικής επεξεργασίας των διαδικτυακών πληροφοριών
·         η υπεύθυνη και ασφαλής συμμετοχή στο διαδίκτυο
·         η διαδικτυακή φήμη και η προστασία της ιδιωτικότητας
·         τα πνευματικά δικαιώματα

Κάθε μία απο τις παραπάνω ενότητες περιλαμβάνει μια ποικιλία πρακτικών ασκήσεων, που δίνουν στους νέους τη δυνατότητα, ατομικά και, κυρίως, ομαδοσυνεργατικά, να επικοινωνήσουν τις εμπειρίες τους, να δημιουργήσουν συμβουλές και εργαλεία που μπορούν να μοιραστούν με άλλους νέους σε όλο τον κόσμο, να διερευνήσουν τις δικές τους διαδικτυακές συμπεριφορές και πρακτικές αλλά και να αναστοχαστούν πάνω σε αυτές.
Για τις συγκεκριμένες τηλεκπαιδεύσεις θα γίνει χρήση του  εργαλείου webconferencing 'webex'.
 
Μπορείτε να βρείτε τα webinars και να δηλώσετε συμμετοχή εδώ: http://www.etwinning.gr/professionaldevelopment/webmintools
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή