Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

18_05_03

Εργαστήρια Code and Create






Κάλεσμα συμμετοχής στα δωρεάν εργαστήρια Code and Create για ηλικίες 15 - 24 Ολοκλήρωση εγγραφών μέχρι τις 03/05/2018


Θέλεις να μάθεις προγραμματισμό,     να σχεδιάσεις ιστοσελίδες, να αναπτύσσεις εφαρμογές για κινητά και να πειραματιστείς με το 3d printing και τη ρομποτική;

Τότε, έλα μαζί μας για να διασκεδάσεις, να παρακολουθήσεις δημιουργικά εργαστήρια για να μάθεις νέες δεξιότητες όπου θα είναι χρήσιμα για σένα, τις μελλοντικές σπουδές σου ή ακόμα και την καριέρα σου!

Ποιος;
Η ηλικία σου πρέπει να είναι μεταξύ 15-24. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού, παρά μόνο τη διάθεσή να μάθεις! Βασικές γνώσεις αγγλικών είναι απαραίτητο να έχεις καθώς όλα τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.

Τι, Πού και Πότε;
Είναι δωρεάν εργαστήρια χρησιμοποιώντας ανοιχτό λογισμικό τελευταίας τεχνολογίας και θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα εργαστηρίων στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, θα δοθούν δωρεάν εισιτήρια μετακίνησης με τα ΜΜΜ για τους επιλεγμένους συμμετέχοντες.

Τα εργαστήρια για τις ηλικίες 15-17 θα πραγματοποιούνται στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης κάθε Σαββατοκύριακο του Μαΐου και του Ιουνίου και θα έχουν τις εξής θεματικές ενότητες
Μάιος 2018 (Κάθε Σαββατοκύριακο A group: 10.00-13.00, B group: 14.00-17.00) Introduction to 3D printing, robotics and IoT applications   
Ιούνιος 2018 (Κάθε Σαββατοκύριακο A group: 10.00-13.00, B group: 14.00-17.00) Introductory Python programming    



Τα εργαστήρια για τις ηλικίες 18-24 περιλαμβάνουν τις εξής θεματικές ενότητες
Μάιος 2018 – Ιούνιος 2018 (Κάθε Τρίτη & Τετάρτη  17.00-20.00): 3D Printing with circuits and Arduino/microcontrollers
Μάιος 2018 – Ιούνιος 2018  (Κάθε Δευτέρα & Τρίτη 17.00-20.00):  Digital Content Production and Web Design
Μάιος 2018 – Ιούνιος 2018  (A group: Κάθε Τρίτη & Τετάρτη 18.00-21.00, B group: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη 18.00-21.00): Web Design II

Γιατί;
Η γνώση της ψηφιακής χρήσης είναι μια σημαντική δεξιότητα του 21ου αιώνα. Θέλουμε να σε εισάγουμε στον προγραμματισμό και να δεις που μπορεί η φαντασία σου να σε πάει. Όλοι αξίζουν μια ευκαιρία να μάθουν νέες δεξιότητες, άρα τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε νέους που κατοικούν στην Αθήνα, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής τους και τη μητρική τους γλώσσα.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται στις 03/05/2018 στις 23:59, για αυτό δηλώστε σύντομα συμμετοχή στο:
https://ellak.gr/student-registration-form-18-24/  (για ηλικίες 18-24)

Περισσότερες πληροφορίες για την δράση Code and Create δείτε το htps://eellak.ellak.gr/code+create/



________________________________________________________

Για τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ
Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008, σήμερα αποτελείται από 30 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons (wiki.creativecommons.org/Greece), είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA (www.communia-association.org), είναι ο ελληνικό κόμβος για το Open Data Institute (opendatainstitute.org), και είναι μέλος του Open Budget Initiative (internationalbudget.org/what-we-do/major-ibp-initiatives/open-budget-initiative).

Επικοινωνία: Βιβή Πετσιώτη: 210 7474-271, info at ellak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή