Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2009

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: "Ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ"

Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος με την συνεργασία:

α) της Αντιπροσωπείας της Ε. Ε. στην Αθήνα και

β) του Γραφείου της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, διοργανώνει Ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί για την ενημέρωση των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων - Στελεχών των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας πάνω σε θέματα θεσμικά της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως σήμερα.
Θέμα της Ημερίδας είναι: "Ο Διαπολιτισμικός Διάλογος" και θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και Ναούσης, στο Ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΟΙΑΣ» την Τρίτη 2 Ιουνίου ε.ε. με ώρα ενάρξεως 09.00`.
Στην διάρκεια των εργασιών, μηνύματα προς τους Συνέδρους θα απευθύνουν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμων, οι Διευθυντές των Αντιπροσωπειών της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος και Γιώργος Κασιμάτης και άλλοι.
Εισηγήσεις στην Ημερίδα θα κάνουν:
α) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων, με θέμα: :«Ο Διαπολιτισμικός Διάλογος ως βασικός συντελεστής στην κοινωνική συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης»,
β) ο κ. Γιώργος Κασιμάτης, Διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, με θέμα : «Ιστορία - Όργανα και Θεσμική διάρθρωσις της Ευρωπαϊκής Ενώσεως »
γ) ο κ. Ιωάννης Λιάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα:«Το Εθνικό Πλαίσιο αναφοράς Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013».
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Την Ημερίδα θα παρακολουθήσουν Κληρικοί και Εκκλησιαστικοί Υπάλληλοι των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Από τον Πρόναο, τ. 316/1-6-2009

Google+ Badge

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή