Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

10_01_07

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010, στις 10 το βράδυ, το Ρ/Φ της Εκκλησίας της Ελλάδος  στους 89,5, παρουσιάζει στη σειρά «Μεγάλα Αφιερώματα», μια δίωρη εκπομπή για τη γιορτή των Φώτων, τα Άγια Θεοφάνεια.
Συγκεκριμένα, με τίτλο "Φώτα ολόφωτα" ο Σταύρος Γιαγκάζογλου και ο Σταύρος Τερζής επιμελούνται και παρουσιάζουν το αφιέρωμα στη μεγάλη εορτή της Ορθόδοξης Παράδοσης, που φωτίζει και αγιάζει τον άνθρωπο και την κτίση ολόκληρη.
Άγια Θεοφάνεια, Φώτα ολόφωτα, Επιφάνεια, η Βάπτιση του Ιησού Χριστού, η φανέρωση της επί γης οικονομίας του Θεανθρώπου.

Το μεγάλο αυτό αφιέρωμα ανιχνεύει τις βιβλικές μαρτυρίες για την βάπτιση του Χριστού, τη σημασία της εικονογραφικής παράδοσης περί του βαπτίσματος, αλλά και το θεολογικό και υπαρξιακό νόημα της εορτής για τον άνθρωπο και την κτίση.

Στην εκπομπή συμμετέχουν η κ. Κυριακούλα Παπαδημητρίου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Τρύφων Τσιομπάνης, Λέκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο π. Αντώνιος Πινακούλας, Εφημέριος του Ι.Ναού Αγίου Παντελεήμονος Χαλανδρίου, καθώς και ο κ. Σωτήριος Δεσπότης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή