Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

10_06_10

Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

image Για την πρώτη Θεία Λειτουργία μετά το 1922 που πρόκειται να τελεσθεί στις 15 Αυγούστου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, μίλησε σήμερα στον 89,5 και την εκπομπή «Κάθε Μέρα-Νέα Μέρα», ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Πρωτοπρεσβύτερος π. Δοσίθεος Αναγνωστόπουλος. Ο π. Δοσίθεος αναφέρθηκε στην Ιστορία της Μονής, επισημαίνοντας ότι σήμερα είναι σε καλή κατάσταση και ότι γίνονται προσπάθειες για να σωθούν τα ιστορικά μωσαϊκά της.
image Σε ερώτηση πώς αντέδρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης όταν του κοινοποιήθηκε η απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης (υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Απριλίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης έστειλε την αίτηση στο Υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας και πριν από τέσσερις ημέρες έλαβε την απάντηση), με την οποία του παρέχεται η άδεια να τελεί τη Θεία Λειτουργία μία φορά το χρόνο, ανήμερα της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου, απάντησε ότι «στο πρόσωπο του Παναγιωτάτου έχουμε έναν άνθρωπο, που και πιστεύει και έχει την υπομονή να περιμένει.είναι πολύ μεγάλη η χαρά του και το ζούμε μαζί του αυτό» κατέληξε ο π. Δοσίθεος.
image Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση αν διακρίνει κάποια αλλαγή νοοτροπίας από την Τουρκία, σημείωσε ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα τα τελευταία χρόνια «από την Θεία Πρόνοια», όπως είπε, και «όχι από την ανθρώπινη πολιτική». Αναφέρθηκε επίσης, στις πρόσφατες εξελίξεις καθώς ο Πατριάρχης έχει πλέον το δικαίωμα να λειτουργεί στην Καππαδοκία κ.ά σε ερείπια ναών και ορθοδόξων κέντρων, με αποκορύφωση το πρόσφατο γεγονός της άδειας για την Μονή της Παναγίας Σουμελά. Καταλήγοντας εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον, επισημαίνοντας ότι «Η Τουρκία άρχισε να δίνει σημασία στην Παγκόσμια Κληρονομιά.γίνονται βήματα και ευελπιστώ ότι αυτά θα έχουν συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή