Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

10_05_12

Το τοπικό γλωσσικό ιδίωμα του Δήμου Σελλάνων ως πολιτιστικό αγαθό

Το τοπικό γλωσσικό ιδίωμα του Δήμου Σελλάνων ως πολιτιστικό αγαθό, ήταν ένα από τα θέματα που παρουσιάστηκαν το Σάββατο 8 Μαΐου 2010, στην αίθουσα της ΤΕΔΚ στην Καρδίτσα.
Η εκδήλωση είχε οργανωθεί από τη Δνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων και Δραστηριοτήτων κα Ε. Κοτρώτσιου.
 

Οι καθηγητές του Γυμνασίου Προαστίου κα Θεοδώρα Μουλοσιώτη,  και κα Θεανώ Μπαλοδήμου, ενημέρωσαν το κοινό για το πρόγραμμα που υλοποίησαν τη φετινή χρονιά, παρουσία και των μαθητών του σχολείου.
Κατόπιν έλαβε το λόγο ο κ. Αλέξανδρος Γκίκας, καθηγητής του σχολείου και δημιουργός της Ψηφιακής Τάξης του Γυμνασίου Προαστίου, μιλώντας για το πως το πρόγραμμα αυτό εντάχτηκε στις δραστηριότητες της Ψηφιακής Τάξης.
 
Η Ψηφιακή Τάξη του Γυμνασίου Προαστίου, υλοποιήθηκε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, στην Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle
Οι μαθητές της Α'  τάξης του σχολείου, αξιοποιώντας το μαθητικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ερεύνησαν, βρήκαν και κατέγραψαν λέξεις που  μπορούμε να ακούσουμε στην περιοχή του Δήμου Σελλάνων του Ν. Καρδίτσας. Τις λέξεις αυτές τις κατέγραψαν σε ένα ψηφιακό λεξικό, που υπάρχει στην Ψηφιακή Τάξη του Γυμνασίου Προαστίου.
Το λεξικό και η όλη προσπάθεια της Ψηφιακής Τάξης, θα είναι προσβάσιμα σε λίγες ημέρες στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, στην πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή