Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

14_12_01

ΕΕΛ/ΛΑΚ-Επιχειρηματικά μοντέλα Βιώσιμη Ανάπτυξη







"Επιχειρηματικά μοντέλα Βιώσιμη Ανάπτυξη"

Η μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε συνεργασία με το CoLab διοργανώνει στο InnovAthens**(Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθήνας) στο πλαίσιο των Ημερών Συνεργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 6μμ, εργαστήρι, με θέμα:

"Επιχειρηματικά Mοντέλα για Βιώσιμη Ανάπτυξη"

Βασικός σκοπός της δράσης αυτής είναι να παρουσιαστούν επιτυχημένα και δοκιμασμένα επιχειρηματικά μοντέλα με νέες μεθοδολογίες, ως μέσα για την ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρηματικών προσπαθειών, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν εύκολα από τους συμμετέχοντες.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τον χρόνο να μάθουν νέες πρακτικές και μεθοδολογίες που ήδη χρησιμοποιούνται από εταιρίες για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξή προϊόντων και υπηρεσιών. Θα εξοικειωθούν με νέες αντιλήψεις για το ρόλο, τη λειτουργία και την αξία επιχειρηματικών μοντέλων σε αντίθεση με παρωχημένες πρακτικές Business Plan που δημιουργούν περιορισμένη αξία και έχουν περιορισμένη χρησιμότητα. Στην πράξη, η συγκεκριμένη μεθοδολογία δίνει τη δυνατότητα αποτύπωσης οποιασδήποτε επιχειρηματικής δράσης σε ένα φύλλο χαρτί. Με τον τρόπο αυτό, ο επιχειρηματίας έχει συνολική εικόνα της επιχείρησής του! Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να κάνει αλλαγές και ελιγμούς όποτε εκείνος κρίνει σκόπιμο, ανάλογα με τις ανάγκες και τις πιέσεις της αγοράς. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, η δυνατότητα αναγνώρισης των αλληλοεπιδράσεων μεταξύ των βασικών τμημάτων της επιχείρησης, είναι γνώση η οποία έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς συμβάλλει στον προσδιορισμό επιτυχημένων επιχειρηματικών κινήσεων.
Η δράση περιλαμβάνει παρουσιάσεις, ενότητες ερωτήσεων-απαντήσεων και δημιουργία ομάδων πρακτικής εξάσκησης. Θέτοντας το πλαίσιο στους συμμετέχοντες για την υλοποίηση ενός σχεδίου εφαρμογής, εκείνοι αποκτούν τη δυνατότητα να το αξιοποιήσουν στην πράξη ανάλογα με τις ανάγκες του κλάδου στον οποίο ανήκουν.
Το εργαστήρι θα συνεχιστεί με το δεύτερο μέρος: Αλληλέγγυες μέρες”, την Πέμπτη 11/12/2014 την ίδια ώρα στο INNOVATHENS. Λεπτομέρειες για το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.
Ομιλητής: Σπύρος Καπετανάκης
Ποιους αφορά:
·       Όλους όσους επιθυμούν να εφαρμόσουν ή εφαρμόζουν ήδη μια επιχειρηματική ιδέα
·       Σε νέους που σχεδιάζουν την επαγγελματική τους καριέρα
·       Στελέχη και επιχειρηματίες σε διάφορες βαθμίδες, αναλυτές, υπεύθυνους καινοτομίας, σύμβουλους επιχειρήσεων, νέους επιχειρηματίες ή με επιχειρηματικές ιδέες, σπουδαστές
·       Επαγγελματίες που αναζητούν νέες ευκαιρίες
Οι συμμετέχοντες θα :
·       Μάθουν να εφαρμόζουν με πρακτικό και απλό τρόπο ένα επιχειρηματικό μοντέλο
·       Κατανοήσουν πώς να αποτυπώσουν και να αξιοποιήσουν πληροφορίες προς όφελος τους
·       Κατανοήσουν τα οφέλη από τη στρατηγική προσέγγιση στην πράξη
·       Αξιοποιήσουν πρακτικά παραδείγματα από καινοτόμα μοντέλα από μεγάλες επιχειρήσεις, start-ups και κοινωνικές επιχειρήσεις
·       Εξοικειωθούν με διεθνή επιχειρηματικά εργαλεία: Business model Canvas, Value Proposition Canvas
·      Χρησιμοποιήσουν τα επιχειρηματικά μοντέλα στην εταιρεία ή στις συνεργασίες  τους

Πρόγραμμα:

18:00 Προσέλευση
18:10 Επιχειρηματικά Μοντέλα και Στρατηγική
o  Τι είναι τα επιχειρηματικά μοντέλα
o  Γιατί είναι απαραίτητα τα επιχειρηματικά μοντέλα
o  Αξιοποιώντας υπάρχοντα επιχειρηματικά μοντέλα
19:00 Διάλειμμα
19:10 Επιχειρηματικά Μοντέλα: Business Model Canvas
o  Εισαγωγή στους μηχανισμούς των επιχειρηματικών μοντέλων
o  Business Model Canvas
o  Διαφοροποίηση
o  Case studies


Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Για την καλύτερη οργάνωση του σεμιναρίου όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν στη φόρμα. Παρακαλούμε να εγγραφείτε μόνο εάν είστε σίγουροι ότι θα παρακολουθήσετε το εργαστήρι.






Για την ΕΕΛ/ΛΑΚ:
H μη-κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΛ/ΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008,  σήμερα αποτελείται από 29 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στην ΕΕΛ/ΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της η ΕΕΛ/ΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons, είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA, του FAB LAB ATHENS και μέλος του Open Government Partnership (OGP) Network.


--
**Το http://www.innovathens.gr/ σχεδιάστηκε μετά από μελέτη(http://goo.gl/LjqLjg) ερευνητικών ομάδων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου(http://www.infostrag.gr/) και του Πανεπιστημίου Πατρών(http://ru6.cti.gr/ru6/).

Επικοινωνία: Βιβή Πετσιώτη 210-7474-271, info@eellak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή