Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

14_12_30

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ



 Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας Ο ΑΠΟΛΛΩΝ Καρδίτσας
Στις 11-1-2015 και στις 11.00 το πρωί, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας θα γίνει η παρουσίαση των βιβλίων: 
1) "Γεύσεις και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Καρδίτσας", το οποίο θα παρουσιάσει ο Γεώργιος Διδάγγελος, τ. Νομάρχης-Πρόεδρος του Δικτύου Τροφίμων και Ποτών και
 2) " Παραδοσιακά τραγούδια της Καρδίτσας", το οποίο θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Ράπτης, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
'Εκδοση: Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας "Ο ΑΠΟΛΛΩΝ" Καρδίτσας
Έρευνα-Επιμέλεια-Κείμενα : Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά 
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας "Ο ΑΠΟΛΛΩΝ¨ Καρδίτσας θα τραγουδήσει, συνοδεία ορχήστρας, τραγούδια της Καρδίτσας.
Ορχήστρα:
Χρήστος Κιτσόπουλος, κλαρίνο, Ηλίας Αποστολακούλης, βιολί, Μάριος Σαρακατσάνος, λαούτο και Γιάννης Σερίφης, κρουστά.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν δωρεάν βιβλία στους παρευρισκόμενους.
Οργάνωση:
1.Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας
2.Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Καρδίτσας
3.Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας
Είναι ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο μέσα από τα προϊόντα, τις γεύσεις και τα τραγούδια της Καρδίτσας και της ευρύτερης περιοχής.


 Πρόεδρος του Κ.Ι.Λ.Ε. "Ο ΑΠΟΛΛΩΝ" Καρδίτσας: Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά,

14_12_29

Πέντε πράγματα που δεν κάνουν ποτέ όσοι θέλουν να λέγονται επιτυχημένοι

http://geo.typepad.com/.a/6a0168e53be7ff970c01a511cf7535970c-750wi

1. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ποτέ δεν αφήνουν το παρελθόν να καθορίσει το μέλλον τους. Όλοι έχουν ελαττώματα και κάνουν λάθη, όμως ο σκοπός είναι να μαθαίνουμε από αυτά.

2. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν κουτσομπολεύουν ποτέ. Και παρότι πρόκειται για έναν πειρασμό, στον οποίο είναι δύσκολο να αντισταθείς, η αλήθεια είναι ότι ο συνάδελφος που θα κουτσομπολέψει για κάποιον, κατά πάσα πιθανότητα θα έχει να πει κάτι και για σένα. Και τότε φυσικά το κουτσομπολιό δεν είναι και τόσο διασκεδαστικό…

3. Ποτέ δε λένε «ναι», ενώ εννοούν «όχι». Η αλήθεια είναι ότι όταν αρνείστε κάτι σε κάποιον αισθάνεστε άσχημα προς στιγμήν. Όταν όμως λέτε «ναι», ενώ δε θέλετε να κάνετε κάτι, τότε αισθάνεστε άσχημα για αρκετό καιρό.

4. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ποτέ δε διακόπτουν. Όταν διακόπτετε κάποιον που μιλάει είναι σα να του λέτε ότι «δε σκέφτομαι αυτά που μου λες. Σκέφτομαι αυτά που εγώ θέλω να σου πω. Και αυτά που θέλω να σου πω είναι τόσο σημαντικά που πρέπει να τα πω τώρα». Αν θέλετε καλύτερες επαγγελματικές σχέσεις, τότε ακούστε πραγματικά και καταλάβετε αυτό που θέλουν να σας πουν οι συνάδελφοί σας.

5. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ποτέ δεν καθυστερούν, εκτός και αν υπάρχει πραγματικά πολύ σοβαρός λόγος. Και παρότι μπορεί να είστε πολυάσχολος και να τρέχετε όλη μέρα, γεγονός είναι ότι η καθυστέρηση τρελαίνει τους συνεπείς ανθρώπους. 




Το είδα στο:  http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/770630/pede-pragmata-pou-oi-epituhimenoi-den-kanoun-pote/
Η εικόνα είναι από: http://geo.typepad.com/.a/6a0168e53be7ff970c01a511cf7535970c-750wi 

14_12_25

Χριστούγεννα σήμερα!



Χιλιάδες χρόνια η ανθρωπότητα ήταν καταποντισμένη μέσα στη σκοτεινή νύχτα της ειδωλολατρίας. Και … ξαφνικά, κάποιο Δεκέμβρη, του έτους … μηδέν, ήλθε η «Αγια νύχτα». Τη νύχτα αυτή τη μαγική γεννήθηκε ο «γλυκύς Ιησούς». «Αστήρ τον ήλιον προμηνύει Χριστόν ανατείλαντα εκ Παρθένου…»
Από τότε, εκατομμύρια χριστιανών, σ’ ολόκληρο τον κόσμο, γιορτάζουν κάθε χρόνο αυτή την «Άγια Νύχτα» που φέρνει στους ανθρώπους τη χαρά και την ελπίδα.
Χριστούγεννα, σήμερα!
Όλος ο κόσμος  σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας,  γιορτάζει τη Γέννηση του Χριστού. Όλοι, μικροί – μεγάλοι να φέρουν στη μνήμη τους όλα εκείνα τα γεγονότα που συνέβησαν εκείνες τις παγερές νύχτες του Δεκέμβρη.
Χριστούγεννα, σήμερα!
Οι καμπάνες των εκκλησιών σημαίνουν  χαρούμενα και μας αναγγέλλουν το μεγαλειώδες γεγονός της γέννησης του Θεανθρώπου. Το μήνυμα των αγγέλων «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία» αντηχεί και πάλι στις λαμπροστόλιστες και ολοφώτιστες εκκλησιές. Τον ύμνο αυτό τον έψελναν οι άγγελοι, που ανεβοκατέβαιναν μεταξύ ουρανού και γης, το βράδυ εκείνη, την «Άγια Νύχτα…».
Αυτόν τον ύμνο θα μπορούσε και σήμερα η ανθρωπότητα, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, να επαναλάβει, και μάλιστα στην πράξη. Να προσφέρει δόξα και τιμή στο νεογέννητο Βασιλιά του κόσμου, να παγιώσει την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς της γης και να εξασφαλίσει στον άνθρωπο την ευτυχία που τόσο αποζητά.
Χριστούγεννα, σήμερα!
Κάτι το διαφορετικό πλημμυρίζει  τις καρδιές όλων μας. Οι άνθρωποι γίνονται κάπως καλύτεροι. Ξεχνούν θλίψεις, πόνους, καημούς, βιοπάλη. Θυμούνται ότι δίπλα τους υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την ανάγκη τους. Στα πρόσωπά τους ανθεί ένα χαμόγελο, μια προσμονή για ένα καλύτερο μέλλον.
Χριστούγεννα,σήμερα!

14_12_11

TEDxAcademy Youth στις 28 Απριλίου 2015



Κάποιες από τις πιο εμπνευσμένες και πρωτότυπες, και σίγουρα από τις πιο δημοφιλείς ομιλίες που έγιναν ποτέ, παρουσιάστηκαν στις εκδηλώσεις του TED, μιας πλατφόρμας διάδοσης ιδεών, που παρακολουθούν εκατομμύρια ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. Το Ίδρυμα Λαμπράκη και η εκπαιδευτική πύλη e-paideia συνάπτουν στρατηγική συνεργασία με το TEDxAcademy για τη διοργάνωση του πρώτου ελληνικού TEDxAcademyYouth. Πιστεύουμε στη φωνή των παιδιών και των νέων και γι' αυτό τους καλούμε να μας παρουσιάσουν σε μια σύντομη ομιλία TED τις ιδέες, τα όνειρα και τα επιτεύγματά τους.

Δείτε τη συνημμένη επιστολή ανακοίνωσης του TEDxAcademyYouth, που θα γίνει στις 28 Απριλίου 2015 στην Αθήνα και τις συνοδευτικές οδηγίες δημιουργίας μιας παρουσίασης. 
Όσοι εκπαιδευτικοί διαβάσουν αυτή την ανάρτηση, μπορούν να ενημερώσουν τους μαθητές τους για τη δυνατότητα που τους δίνεται να δώσουν το στίγμα τους στο παγκόσμιο προσκήνιο. Μπορείτε να τους ενθαρρύνετε  να υποβάλουν την παρουσίασή τους και να λάβουν μέρος στην πιο δυναμική εκδήλωση για τη νεολαία που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας το 2015.




Επισυναπτόμενα αρχεία


Επιστολή - Πρόσκληση.pdf

Οδηγίες.pdf
 

Σεμινάριο: Αδειοδότηση Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα





Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα(ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης(EKT), συντονιστή του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas διοργανώνουν σεμινάριο την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στο INNOVATHENS με θέμα: Αδειοδότηση Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα

Στο σεμινάριο θα αναλυθεί το θέμα της αδειοδότησης λογισμικού από τεχνική, αλλά και νομική άποψη και θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι συχνότερα χρησιμοποιούμενες άδειες Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τις βάσεις για την κατανόηση αδειών λογισμικού, θα γνωρίζουν λεπτομέρειες για συγκεκριμένες άδειες και θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις αυτές στην καθημερινή τους επαγγελματική ενασχόληση.  Στο σεμινάριο θα δοθεί έμφαση στο πως χρησιμοποιείται (νόμιμα) το ανοιχτό λογισμικό -- πχ Linux, gcc, open-source java libraries, κλπ για να παραχθεί οποιαδήποτε χρήσιμη εφαρμογή.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα διαρθρωθεί ως εξής:
·       10:00 - 10:30 Προσέλευση
·       10:30 - 14:30 Σεμινάριο για την αδειοδότηση ανοιχτού λογισμικού
·       14:30 - 15:00 Διάλειμμα με ελαφρύ γεύμα
·       15:00 - 16:30 Ομιλία και παρουσίαση σχετικής εμπειρίας από εταιρίες.
·      16:30 - 17:30 Συζήτηση με τους συμμετέχοντες.


Ομιλητής: Αλέξιος Ζάβρας ( http://about.me/zvr )
Ο Αλέξιος Ζάβρας είναι ο Open Source Officer της Intel Mobile Communications, με αρμοδιότητα την επίβλεψη της χρήσης και παραγωγής ΕΛ/ΛΑΚ στην εταιρεία. Έχει πολύχρονη πορεία στο χώρο του ΕΛ/ΛΑΚ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει σπουδές και διδακτορικό δίπλωμα στην Επιστήμη των Υπολογιστών (ΕΜΠ και University of Wisconsin – Madison).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.  Για την καλύτερη οργάνωση του σεμιναρίου όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν στη φόρμα συμμετοχής. Παρακαλούμε να εγγραφείτε μόνο εάν είστε σίγουροι ότι θα παρακολουθήσετε το σεμινάριο.

Το Enterprise Europe Network-Hellas στην υπηρεσία των ελληνικών επιχειρήσεων:  Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2008 και περιλαμβάνει πλέον 600 τοπικούς οργανισμούς σε 54 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική. Υποστηρίζει περισσότερες από 2 εκατ. επιχειρήσεις ανά έτος σε θέματα διεθνούς εμπορίου, τεχνολογικών συνεργασιών και πρόσβασης σε χρηματοδότηση. Στην Ελλάδα, το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas (www.enterprise-hellas.gr) αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Παρέχει υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία. Συντονιστής του ελληνικού δικτύου είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).


Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ):  H μη-κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΛ/ΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008,  σήμερα αποτελείται από 29 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στην ΕΕΛ/ΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της η ΕΕΛ/ΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons, είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA, του FAB LAB ATHENS(http://fablabathens.gr/) και μέλος του Open Government Partnership (OGP) Network. Συνεργάζεται επίσης με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ, www.ekt.gr) στο δίκτυο Enterprise Europe Network – Hellas με στόχο να ενισχυθεί το δίκτυο των επιχειρήσεων που παρέχουν εφαρμογές ή υπηρεσίες Ανοιχτών Τεχνολογιών.  Εννέα μέλη της ΕΕΛ/ΛΑΚ συμμετέχουν στο έργο του ΕΔΕΤ, Μονάδες Αριστείας Ανοιχτού Λογισμικού που έχει ως αντικείμενο τη διοργάνωση και υλοποίηση δράσεων κατάρτισης για την ανάπτυξη εφαρμογών ανοιχτού λογισμικού σε δέκα(10) θεματικές περιοχές.

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή