Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

08_04_18

Αντίο φίλε...

Για το Νίκο Ντάλντα που έφυγε νωρίς...


Φίλε Νίκο,

δε θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε εκεί στη Θέρμη, ψάχνοντας το κτίριο που θα γινόταν η πρώτη συνάντηση των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΕΑΠ, στο πρόγραμμα ¨Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία".

Οταν συστηθήκαμε, με κέρδισε, μας κέρδισε, ο απλός και άμεσος τρόπος που μιλούσες, που φερόσουν... Ήσουν Άνθρωπος!

Μας έδωσες τις γνώσεις σου, μας βοήθησες σε κάθε βήμα της καινούριας ακαδημαϊκής προσπάθειάς μας. Ήσουν δίπλα μας, κοντά μας, όλες τις ώρες, όλες τις μέρες, πάντα πρόθυμος να απαντάς στα ερωτήματα.

Δεν θα ξεχάσω την αγάπη σου για τα παιδιά σου, για την οικογένειά σου, εκείνη την ανοιξιάτικη μέρα στην παραλία της Θεσσαλονίκης! Τις ανέμελες συζητήσεις για όλα τα θέματα, το έντονο χιούμορ, που περιέβαλλε όλες σου τις κουβέντες.

Η δυσάρεστη αναγγελία της ασθένειάς σου, ήταν ένα σοκ. Το θάρρος σου. η αισιοδοξία σου και η βαθιά σου πίστη στο Θεό, ήταν εκείνα που αποκομίζαμε όταν συζητούσαμε από το τηλέφωνο. Ποτέ δεν έχασες την πίστη σου, πάντα έλπιζες...

Το μεσημέρι της 18ης Απριλίου όμως, έμελλε να πληροφορηθούμε το δυσάρεστο γεγονός:

"Ο Νίκος δεν είναι πια ανάμεσά μας".

Καλό ταξίδι φίλε Νίκο!

Θα μείνεις για πάντα στη μνήμη και στις αναμνήσεις μας!

Ήσουν ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

Ο Νικόλαος Ντάλντας σπούδασε Παιδαγωγικά και Θεολογία στη Θεσσαλονίκη
Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές τον σπουδές στο Κανονικό Δίκαιο στη Νομική Σχολή Jean Monnet του Πανεπιστημίου Paris XI και στη Σχολή Κανονικού Δικαίου του Institut Catholique de Paris, καθώς και στη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Paris I –Sorbone-Pantheon. Ακολούθησε σπουδές ειδίκευσης διδακτορικού κύκλου στο Κανονικό και Εκκλησιαστικό Δίκαιο, αντιπροσωπεύοντας το Πανεπιστήμιο Paris XI στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εrasmus-Gratianus. Ήταν διδάκτωρ Νομικής με label europeen της Νομικής Σχολής Jean Monnet του Πανεπιστημίου Paris XI και διδάκτωρ Κανονικού Δικαίου του Institut Catholique de Paris. Επίσης ήταν κάτοχος του Πιστοποιητικού Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στην Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του ΕΑΠ. Συνεργάστηκε, με το ερευνητικό Κέντρο μεταπτυχιακών και μεταδιδακτορικών σπουδών Droit et Sosietes Religieuses που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο Paris XI. Έχει εργαστεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και συνεχίζει να εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συμμετείχε ως επιμορφωτής στη Θεολογία από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στο πλαίσιο αξιοποίησης των Δικτυακών και Υπολογιστικών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και πολλά άρθρα σε θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το κανονικό καθεστώς με τα προβλήματα και τη σημασία της ορθόδοξης διασποράς, την ιστορία της Ίμβρου και της διασποράς των Ιμβρίων. Δίδασκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και πολιτισμού Παρευξείνιων χωρών. Ήταν διδάσκων, Καθηγητής-Σύμβουλος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, στο πρόγραμμα σπουδών «Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή