Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

15_09_07

Κάλεσμα: Εθελοντές Εκπαιδευτές - σχολεία ανοιχτών τεχνολογιών




Αν ςνδιαφέρεσαι για την ανάπτυξη της ελληνικής Βικιπαίδειας και τον εμπλουτισμό του Open Street Map,
Αν είσαι φίλος του ανοιχτού λογισμικού και σε ενδιαφέρει το ανοιχτό εκπαιδευτικό περιεχόμενο,
Αν θέλεις να μυήσεις όσους περισσότερους γίνεται στo 3D Printing και στον Ανοιχτό Σχεδιασμό (open design),
Αν αναγνωρίζεις την αξία του ανοιχτού κώδικα και επιθυμείς να μιλήσεις και σε άλλους χρήστες για αυτό;
Αν έχεις τον χρόνο και τις ικανότητες, τότε μπορείς να δηλώσεις εθελοντής/εκπαιδευτής στα Ανοιχτά Σχολεία που θα λειτουργήσουν στην Αθήνα, με την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και στο πλαίσιο της πρωτοβουλία “Σχολεία ανοιχτά στην γειτονιά, ανοιχτά στην κοινωνία” της Αντιδημαρχίας για το Παιδί, από το φθινόπωρο και θα απευθύνονται δωρεάν σε όλους.
Το κάλεσμα της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα και του Δικτύου Ενεργών Πολιτών Αθήνα απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται αλλά και έχουν τη δυνατότητα και προηγούμενη εμπειρία να διδάξουν στα ανοιχτά σχολεία με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
  • Σχολείο Βικιπαίδειας
  • Σχολείο Ανοιχτού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου
  • Σχολείο Οpen Street Map
  • Σχολείο 3D Printing
  • Σχολείο Κώδικα
Στα μαθήματα αυτά θα μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε για να μάθει να συγγράφει λήμματα στη Βικιπαίδεια, να παράγει ανοιχτό εκπαιδευτικό περιεχόμενο αλλά και να εμπλουτίζει αντίστοιχες πηγές, να εκπαιδευθεί στον προγραμματισμό αλλά και στη χρήση τεχνολογιών Ανοιχτού Υλικού (Εφαρμογές 3d printing) καθώς και να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για να εμπλουτίζει με πληροφορίες χάρτες της γειτονιάς του.
Οι εθελοντές/εκπαιδευτές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία θα μπορούσαν να είναι εκπαιδευτικοί από το χώρο της πληροφορικής ή συναφών αντικειμένων, μεταπτυχιακοί φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ ή γενικώς άτομα με γνώσεις στα ανάλογα αντικείμενα,  όπως περιγράφονται παραπάνω, και με εκπαιδευτική εμπειρία.
Κάθε σχολείο θα διαθέτει συγκεκριμένο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα το οποίο θα ολοκληρώνεται σε συγκεκριμένο αριθμό εβδομάδων (κύκλος μαθημάτων). Στο τέλος κάθε κύκλου μαθημάτων θα παραδίδεται στους εκπαιδευόμενους τίτλος παρακολούθησης. Όλοι οι εθελοντές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα έχουν ως ελάχιστη υποχρέωση τη δωρεάν διοργάνωση τουλάχιστον δύο (2) κύκλων εκπαιδεύσεων ανά σχολική περίοδο (Με τον κάθε κύκλο να έχει διάρκεια 4 εβδομάδες).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα - > https://ellak.gr/2015/09/ethelontes-ekpedeftes-gia-ti-dimiourgia-anichton-scholion-sto-dimo-athineon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή