Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

15_09_07

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα "Φιλοσοφία και Λογοτεχνία"


Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) διοργανώνει καινοτόμο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στο πεδίο της Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας με πρωτοποριακό υλικό και μεθόδους, με γνώμονα την ανάγκη τόσο των αποφοίτων του όσο και των αποφοίτων άλλων Πανεπιστημίων να αποκτήσουν προχωρημένες γνώσεις σε ειδικά θέματα που αφορούν την σχέση της Φιλοσοφίας με την Λογοτεχνία.

Το Πρόγραμμα προσφέρεται με τις προδιαγραφές της Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Κάθε δια ζώσης συνάντηση-διάλεξη  ΟΣΣ (τέσσερις καθ? ολη την διάρκεια του Σεμιναρίου) θα έχει ταυτόχρονη ηλεκτρονική κάλυψη τύπου τηλεδιάσκεψης με απευθείας σύνδεση όσων δεν μπορούν να παρευρίσκονται  με φυσικό τρόπο στην συνάντηση, ενώ θα βιντεοσκοπείται επίσης.


Διάρκεια: από 19 Οκτωβρίου 2015 έως  21 Φεβρουαρίου 2016

Σε ποιους απευθύνεται:
Σε αποφοίτους όλων των Πανεπιστημίων, σε αποφοίτους των προγραμμάτων σπουδών ΕΠΟ και ΕΛΠ του Ε.Α.Π. και σε αποφοίτους άλλων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΕΑΠ.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι αναγκαία η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Υπεύθυνοι του Προγράμματος
Βύρων Χ. Καλδής Καθηγητής Φιλοσοφίας στο ΕΑΠ, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών
Δρ Γεώργιος Πατιός (PhD Philosophy, University of Liverpool)

Στόχοι

Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάδειξη της δυναμικής σχέσης που αναπτύσσεται ανάμεσα στη Φιλοσοφία και τη Λογοτεχνία, με απώτερο στόχο και σκοπό τόσο την προσφορά μίας καινοφανούς προσέγγισης σε μείζονα έργα της φιλοσοφίας και της λογοτεχνίας όσο και την εννοιακή εμβάθυνση σε σημαντικές προβληματικές του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, όπως αυτές έχουν εκφραστεί δια της φιλοσοφίας και της λογοτεχνίας. Οι κύριοι ερευνητικοί πυλώνες του Προγράμματος καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα της ευρωπαϊκής κουλτούρας, από τον Πλάτωνα και τον Χέλντερλιν εώς τους Καμύ, Σαρτρ, Μπέκετ, Πιραντέλλο, Καζαντζάκη και Ελύτη.

Βεβαίωση ΠαρακολούθησηςΣτους συμμετέχοντες που συμπληρώνουν το Πρόγραμμα (εκπόνηση τουλάχιστον των μισών Δραστηριοτήτων στη διάρκεια του Προγράμματος και επιτυχής εκπόνηση της τελικής εργασίας) χορηγείται επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Κόστος ΣυμμετοχήςΤο κόστος ανέρχεται στο ποσό των 280 ευρώ.

Προθεσμία Υποβολής ΑιτήσεωνΑπό 07/09/2015 μέχρι 07/10/2015 ή μέχρι συμπλήρωσης του αριθμού των θέσεων (θα τηρείται σειρά προτεραιότητας)

Προθεσμία καταβολής διδάκτρων
Από 08/10/2015 έως 19/10/2015

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στέλνετε τα μηνύματά σας στην κ. Δήμητρα Παρασκευοπούλου
Ηλεκτρονική διεύθυνση: dparask@eap.gr
Τηλ.: 2610-367640

Δείτε πληροφορίες εδώ και κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή