Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

14_10_29

Ανακοίνωση σχολικού διαγωνισμού νανοτεχνολογίας και επιχειρηματικότητας «Quantum SpinOff»

Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης των Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή και η ερευνητική ομάδα Φωτονική για Νανο-εφαρμογές του Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής και Χημείας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, σας προσκαλούν στον εθνικό μαθητικό διαγωνισμό νανοτεχνολογίας και επιχειρηματικότητας «Quantum SpinOff»  2014-2015. Στα πλαίσια του διαγωνισμού μαθητές Λυκείου βασιζόμενοι στην έρευνα που θα διεξάγουν στο χώρο της νανοτεχνολογίας, θα κληθούν να δημιουργήσουν μία εικονική spinoff εταιρία.  Ο στόχος του διαγωνισμού είναι να φέρει σε επαφή τους μαθητές πρώτα με τη βασική και την εφαρμοσμένη έρευνα, καθώς και να τους παρέχει την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι πώς μία καινοτόμος ιδέα μπορεί να οδηγήσει σε μια εφαρμογή και στη δημιουργία μιας επιχείρησης. Υπό την επίβλεψη τόσο ερευνητών αλλά και επιχειρηματιών του χώρου, οι μαθητές παράγουν ένα εικονικό προϊόν ή μια υπηρεσία με βάση τις γνώσεις του επιστημονικού αντικειμένου και στήνουν μία εικονική εταιρία νανοτεχνολογίας.
Η νικήτρια ομάδα του εθνικού διαγωνισμού θα συμμετέχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Quantum Spinoff και θα λάβει ως έπαθλο πειραματικό εξοπλισμό για το σχολείο, καθώς και μία τιμητική πλακέτα για τη νικήτρια ομάδα από το ερευνητικό κέντρο IMEC. Επίσης, ο επιβλέπων εκπαιδευτικός θα λάβει υποτροφία για συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο του Quantum Spinoff (qs.ea.gr), διάρκειας μίας εβδομάδας με όλα τα έξοδα, εγγραφής, μετακίνησης, διαμονής και διατροφής πλήρως καλυμμένα.
  
Περισσότερες Πληροφορίες
Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό, το εκπαιδευτικό υλικό και τα κριτήρια αξιολόγησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού διαγωνισμού gr.quantumspinoff.eu, όπως και στο επισυναπτόμενο αρχείο αυτού του μηνύματος.
Δήλωση Συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής διαδικτυακά ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο http://goo.gl/lnk63G. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση απευθυνθείτε στον Δ. Ρώσση (Τηλ.: 210 6176790  E-mail: drossis@ea.gr)
Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας.

Με εκτίμηση,
Η οργανωτική επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή

Μήνυμα ενάντια στη λογοκλοπή